Feyzioğlu'ndan Loğoğlu'na yanıt

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na, muhalefet partilerinden cumhurbaşkanlığı ile ilgili bir teklif gelip gelmediği ve CHP'li Faruk Loğoğlu'nun kendisini eleştiren açıklamaları soruldu.

Feyzioğlu'ndan Loğoğlu'na yanıt
Feyzioğlu'ndan Loğoğlu'na yanıt
GİRİŞ 22.05.2014 10:43 GÜNCELLEME 22.05.2014 10:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Adana'daki bir panelde konuştu.

Salona girişinde alkışlarla karşılanan Feyzioğlu, konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

Feyzioğlu'na, cumhurbaşkanlığı teklifi ve CHP'li Faruk Loğoğlu'nun kendisine yönelik eleştirisi soruldu.

Feyzioğlu, muhalefet partilerinden Cumhurbaşkanlığı ile ilgili bir teklif gelip gelmediği şeklindeki soruya "Teklif yok. Bu konuda spekülasyona da gerek yok" diye cevap verdi.

Hükümetin meşru olup olmadığı şeklindeki soru üzerine Feyzioğlu, şunları söyledi:
"Hükümet meşrudur. Bu hükümet, bu siyasi iktidar demokrat mıdır? değildir. Her söz söyleyene, 'Sanane' diye bağırarak, dünyada gazetecileri zindana atma şampiyonu, üniversiteleri tek tip öğrenci yetiştirsin diye programlamış, rektörler adeta tek elden çıkmış. Elbette Türkiye şu anda özgürlüklere ve demokrasiye doğru yol almamaktadır. Bütün örneklerini yaşıyorsunuz. Türkiye teknik olarak söyleyeyim. Açık konuştuğumda siyasi diyorlar. Araya Latince ve yabancı kelime sıkıştırdığımda hukuki konuştuğumu anlarlar.

Bu rejimin adı, 'İllibariel Demokrasi', yani liberal olmayan demokrasi. Teknik adı bu. İktidarların seçim yoluyla değişebildiği ama 'muhalefetteyken özgürlüklerim sınırlanıyor' diyenlerin, iktidara geldiğinde özgürlükleri kısıtlamaya aynı şiddette devam ettiği, sistemin bütün baskı aygıtlarını iktidara geldiğinde kendi lehine kullanan ve siyasi rakiplerini, vatana ihanet derecesinde düşman ilan eden, vatan haini ilan eden, yok edilmelerini caiz gören ve sert söylemleri ile kendi tabanlarını hasım gösterdiği tabana karşı harekete geçirmeye gayret edenlere 'İllibarel Demokrasi' deniyormuş okuduğuma göre."

"BİRAZ FAZLA ÇALIŞSAYDI..."
CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu'nun kendisini eleştiren açıklamalarına sorulan bir soru üzerine cevap veren Feyzioğlu şöyle devam etti:

"Danıştay'ın açılışında ben uzatmadım. Sayın Danıştay Başkanı uzattı. Konuşmasını tekrarlardan arındırdım. Sayın Danıştay Başkanı konuşmasında, 'Çok güzel bir binamız var. İş yükümüz çok fazla. Yetkilerimizi sınırlandırsanız iyi olur.' dedi. Bunlar 1 dakika sürdü. Diğer 24 dakika da ise bu konuşmasını tekrarladı. Sayın Başkanın imtina ettiği dakikaları kullandım.

Velev ki uzattık. Türkiye'nin en önemli sorunları, yurttaşın yaşadığı sorunları, birebir dinlemek için Afyon toplantısına 15 dakika geç gidilemez mi. Bu sorunları orada konuşmak zorundaydım. Loğoğlu'nun düşünce özgürlüğe saygı duyarım. Ama sayın Loğoğlu biraz daha fazla çalışsaydı, bizim söyleyecek daha az sözümüz olurdu."

YORUMLAR 6
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Feyzioğlu hala utanmadan konuşabiliyormu?.... ...Ne yüzle medyaya çıkıp açıklama yapıyor?..insanda biraz utanma olur?.
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Feyzioğlu . İcraat varmı icraat Adana da konuş Malatya da konuş orada konuş burada konuş taaaa Cehennemin dibinde konuş .....vs...vs ama adama sorarlar sırtını devlete dayayıp sağlama aldıktan sonra bu halk için ne yapıyorsun da bu kadar konuşuyorsun?
    Cevapla
  • arif aparı 9 yıl önce Şikayet Et
    ÖNCE GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLA. Sayın feyzioğlu CHP size sahip çıkmıyor,MHP de ship çıkmıyor ,HDP kapıdan içeri bile seni almaz.AKPARTİ de kapıcı bile olamazsın.YAHU SENİN GÖRÜŞÜN NE GÖRÜŞÜN ? Hadi partini kurda gel.BU MİLLET ASLANINA SAHİP ÇIKMASINI BİLİR.
    Cevapla
  • Cemal ÇAKMAK 9 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan birisi Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesine başvurabilmeli. Bunca lüzumsuzluğa rağmen bu şahıs hala Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mı?
    Cevapla
  • arif aparı 9 yıl önce Şikayet Et
    CUMHURBAŞKANI MI ?. Ne cumhurbaşkanı ? Şovmen bir insandan cumhurbaşkanı mı olur ? 77 milyon insanın % de kaçını kucaklayabilir ? Demokrasiye inanıyorsa çıksın meydana.Danıştaya da vatandaş olarak kırıldım doğrusu.Vatandaş olmazsa siz hangi davalara bakacaksınız ? O zaman vatandaşın da o kurulda konuşma hakkı vardır.ADAMINA GÖRE, SIRA GÖZETMEKSİZİN BAKILAN DAVALARA, ZENGİN FAKİRE GÖRE VERİLEN KARARLARA,NASIL ÖRNEK VERİLİR GÖRÜN.BİR ÖRNEK: AZİZ YILDIRIM.yargıtayın onayından sonra işlemin bitmesi gerekir değil mi ? aynı karar verilen Anadoludaki bir çoban 3 aydır hapis yatıyordu şimdi.FEYZİOĞLU ŞOV YAPMA ÖNCE İKİCİKLİ BU HUKUK HAKKINDA KONUŞ.ÖĞLE BAŞKALARININ İCRAATLARI İŞİNE GELMEZSE GÖRMESSİN OLUR BİTER.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor