Ala: Millet 37 ilde CHP'yi barajın altına itti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "30 Mart'ta milletimiz, belediye başkanlığı seçimleri dikkate alındığında 81 ilden 37 ilde Cumhuriyet Halk Partisini barajın, yüzde 10'un altında bıraktı" dedi.

Ala: Millet 37 ilde CHP'yi barajın altına itti
Ala: Millet 37 ilde CHP'yi barajın altına itti
GİRİŞ 24.05.2014 23:32 GÜNCELLEME 24.05.2014 23:32

Ala, Erzurumlular Derneğince Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait tesiste verilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de her başarının arkasında Erzurum ve Erzurumluların olduğunu söyledi.

CHP'ye Erzurumluların büyük bir ders verdiğini belirten Ala, "30 Mart'ta milletimiz, belediye başkanlığı seçimleri dikkate alındığında 81 ilden 37 ilde Cumhuriyet Halk Partisini barajın, yüzde 10'un altında bıraktı. Erzurum da bunun liderliğini yaptı. Erzurum da kendine yakışanı yaptı. Hedeflerimize 'evet', hedeflerimize, değerlerimize saldıranlara 'hayır' dedi ve sandıkta unutulmayacak bir imzayla milletin önüne koydu sandığı" ifadesini kullandı.

Ala, AK Parti iktidarı döneminde önemli çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Partisinin, 2002 yılından bu yana yaptıklarına, son senelerde neredeyse bunları taçlandırılır şekilde çok önemlilerini eklediklerini anlatan Ala, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin çok temel problemleri var. İşte terörle etnik milliyetçilikle ırkçılıkla ne kadar zamandır uğraşıyor, çok ağır bedeller ödedik. İşte Türkiye bütün önüne konulan engeli aştıkça kendi meselelerine vaziyet edebilir duruma geldi. Dedik ki 'Bu bizim meselemiz.' Kimler var bunun arkasında? Şu dış odak var, bu iç odak var, bu bilmem ne var. Var ama çözecek olan kim? O problemlerin arkasında olanlar, peki problemlerimizi çözecekler mi? Çözmezler. O zaman bu problemler bizimdir, onlara rağmen biz çözeceğiz dedik."

Türkiye'nin başka ülkelere yardım etmesini eleştirenlere tepki gösteren Ala, birkaç köşe yazarının, "Efendim bırak Somali'yi, başka yerlere bak" dediğini aktardı.

Soma'daki maden faciasını hatırlatan Ala, şunları kaydetti:

"Bunların hepsinin acısını paylaşıyoruz. Allah onlara rahmet etsin fakat bizim duygudaşlığımızdan ne kadar uzaklaşmışlar, ne kadar bizi anlamıyorlar, ne kadar yabancılaşmışlar, ufukları, vicdanları ne kadar daralmış. Kardeşim, Türkiye'nin problemlerine ilişkin vizyonu olmayan, Türkiye'nin eskiden Osmanlı'daki kültürel coğrafyasına hemdert olmayan insanların, memleketin içinde de bir problemi çözemeyeceğini yakinen biliyoruz. Sen oralardan bihaber olarak hangi problemini çözeceksin Türkiye'nin? Biz 'özgürlük' diyoruz, 'din ve vicdan özgürlüğü' diyoruz, sen 'olmaz' diyorsun. Eskiden o yasakların hep arkasında durdun, o yasakları millete dayatanlarla ittifak kurdun, sonra da ne proje olursa olsun onun karşısında durdun. Peki sen neyi çözeceksin?"

Yemekte, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, bazı milletvekilleri ve partililer hazır bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!