Cindoruk Ağustos'taki seçimi 'fantazi' buldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesini ‘fantezi’ olarak niteledi.

Cindoruk Ağustos'taki seçimi 'fantazi' buldu
Cindoruk Ağustos'taki seçimi 'fantazi' buldu
GİRİŞ 30.05.2014 21:04 GÜNCELLEME 30.05.2014 21:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Basın Konseyi Yüksek Kurulu Bölge Toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın takip ettiği toplantıya Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi 2’nci Başkanı Murat Önok, Basın Konseyi Genel Sekreter, Namık Koçak, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Tufan Türenç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk katıldı. 

ÖZAL VE DEMİREL GÜÇLÜ OLAMADI

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili soruyu yanıtlayan TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Meclis’in etkili olduğu bir ülkede cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini ‘fantezi’ olarak niteledi. Cindoruk, “Cumhurbaşkanlığı konusunda nafile bir iş yapıyoruz. Parlamenter rejimin olduğu bir ülkede cumhurbaşkanını halka seçtirmek bir fantezi. Başbakanın söylediği gibi yetki yok, görüyorlar. O görevlerin bir kısmı 1924 Anayasası’nda da var, 1960 Anayasası’nda da. Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı seçildiği zaman hükümet otoritesini kazanması mümkün değil. Aksine çatışmaya girecektir. Sizin uzaktan seyrettiğiniz, benim yakından yaşadığım hem Özal’ın, hem Demirel’in seçiminden sonra çıkan ihtilafları çok yakından izledim. Bu durum, Türk siyasi tarihinin anatomisini bozmuştur. İki siyasi parti, ortadan kalkmış, onların yerine devşirme bir siyasi hareket ortaya çıkmıştır” dedi. 

ÇATI ADAY GERÇEKÇİ DEĞİL 

Ağustos ayında Türkiye’nin iki genel seçim yaşayacağını savunan Cindoruk, "Ne vadedilecek, adayların bütçeleri nereden karşılanacak, bu belli değil. Türkiye bir türbülansa doğru gidiyor. Ben çatı sözcüğünü gerçekçi bulmadım. İlk turda partilerin kendi adayları ile ortaya çıkmasını tavsiye ederim. Bu sistemin işlemesi için birinci turda partilerin kendi adayları ile çıkmasını tavsiye ederim. Ama bu teşebbüsleri de eleştiriyor değilim” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Mustafa Oguz 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabi yaaaaaaaaaaaaaaaa. Sizin icinde ol(a)madiginiz hicbir secim ciddi olamaz sadece (size göre) fantazidir.Yüzde 47 oy oranida bir (size göre)fantazi degilmi bay ?? neydi isminiz ?? hah hatirladim emanetci bay emanetci.Sayin emanetci bu Halk tercihini emanetcilere degil gercek Halk Liderine Hak Liderine yapiyor onun icin Bize(Halka) gölge etmeyin baska ihsan istemezüüüükkkkkk
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamda hiç utanma arlanma yok yaw !. Bunlar Demirelin avaneleridir, Türk siyasi tarihine kir lekesi olarak girecekler !
    Cevapla
  • sadık almacı 9 yıl önce Şikayet Et
    ciiiiindoruk. ne oldu gücüne mi gitti cindoruk halkın seçmesi
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    halk. halkın seçmesine karşı çıkmanız normal çünkü sizde biliyorsunuzki halk masonları seçmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor