Yine sandığa gitmediler '0' oy çıktı

"Kuşulular muhtar değil, belediye başkanı seçmek istiyor" sloganıyla seçime gidilmeyen köyde, muhtarlık seçimi için 4 sandık kuruldu.

Yine sandığa gitmediler '0' oy çıktı
Yine sandığa gitmediler '0' oy çıktı
GİRİŞ 02.06.2014 07:01 GÜNCELLEME 02.06.2014 07:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyündeki yerel seçimler, 30 Mart'ta kimsenin oy kullanmaması nedeniyle bugüne ertelenmişti. Bugün tekrar yapılan seçime de kimse katılmadı.

Kuşu Köy Olmasın Platformu üyesi Haşim Gürses, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuşu’da bin 502 seçmenin kayıtlı olduğunu ve ancak kimsenin sandığa gitmeyeceğini söyledi. 

Kuşu’nun nüfusunun 2013 yılında yapılan nüfus sayımında 2 bin 158 olduğunu belirten Gürses, şöyle devam etti: "2011 yılında yaşadığımız depremden dolayı nüfusumuz, o yıl düşük gözüktü ama gerçek öyle değil. 2013 ve 2014 nüfusumuz 2 binin üzerinde çıktı. 62 yıllık beldemizin kapatılmasına göz yumamayız. Mücadelemizi 1 yıldır sürdürüyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde muhtar seçmedik. Bugünde muhtar seçmiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de oy kullanmayacağız. Belediyeliğimiz verilinceye kadar oy kullanmayacağız." 

YORUMLAR 1
  • Murat Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    2000 kişiye bir belediye!. İstanbul'da Şile'den geliş istikametinde eski belediyeleri bir sayalım mı; Ömerli, Alemdar (kimilerine göre Alemdağ), Taşdelen (Sultançiftliği), Samandıra, Sarıgazi, Sultanbeyli ve Ümraniye. Şimdi Sancaktepe ile tek belediye oldu da belediye bölge belediye enflasyonundan kurtuldu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar