28 Şubat mağdurları kamuya KPSS’siz girecek

28 Şubat 1997’de ‘kılık kıyafet’ nedeniyle üniversiteden atılan başörtülüler için torba tasarıya sürpriz bir madde monte ediliyor.

28 Şubat mağdurları kamuya KPSS’siz girecek
28 Şubat mağdurları kamuya KPSS’siz girecek
GİRİŞ 07.06.2014 08:00 GÜNCELLEME 07.06.2014 08:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Daha önce çıkan afla üniversiteye dönen türbanlılar kamuda işe girmek isterlerse, yaş sınırına takılmayacak, KPSS’ye girmeyecek.

HÜKÜMET, son dakika önergeleriyle hergün biraz daha büyüyen ‘Taşeron ve maden torba tasarısı’na ilginç bir madde monte etmeye hazırlanıyor. Komisyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Haziran ayının son haftası yasalaşması planlanan pakete, 28 Şubat 1997 döneminde yalnızca “kılık kıyafet” nedeniyle üniversiteden atılanlara çifte şans veriliyor. Daha önce çıkartılan afla, üniversiteye dönen türbanlılardan, okulunu bitirenler, kamuda işe girmek isterlerse, yaşa sınırına takılmayacaklar.

50-100 KİŞİ
Ayrıca bu kişilere, o dönemde girmek istedikleri kurumda yapılan sınav sistemi uygulanacak. Bu kişiler için KPSS’ye girme ve geçerli nota ulaşma şartı aranmayacak. Bu kişilerin başvuracağı kurumlar, ihtiyaçlarına göre, yazılı ve sözlü sınav yapacaklar. Önergeyi hazırlayanlar, bu olanaktan sadece türbanlıların yararlanacağı ‘kılık kıyafet’ ifadesinin özellikle kullanılacağını dile getirdiler. Verilen bilgiye göre, bu şartlara uyan 50-100 kişi bulunuyor.

ÖZEL SINAV
Halen alt komisyonda görüşmeleri süren pakete monte edilecek düzenlemenin tartışma yaratması bekleniyor. Düzenleme, benzeri dönemlerde düşünce ve inançları nedeniyle mağdur edilenlere yönelik hiç bir olanak tanımayacak. Bu haktan yararlanmak isteyenler, YÖK’ten “Kılık kıyafet nedeniyle okuldan atıldığına” yönelik belge alacak. Eğitimini tamamlayanlar, bölümleri dikkate alınarak, kamu kurumlarına müracaat edebilecekler. Bu kişiler için adeta “özel sınav” yapılacak.

İkinci operasyon

HÜKÜMET, daha önce yaptığı başka bir düzenlemeyle de aynı gerekçeyle kamudan atılan ve memuriyetten çıkartılanlara geri dönüş olanağı tanımıştı. Yapılan yasal düzenleme, 1 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesiyle hayata geçirilmişti. Bu kişilere, ayrıldığı kuruma veya ilgili mevzuat çerçevesinde atama yapılabilecek diğer kurumlara başvurma hakkı verilmişti.

Kampanya desteği

BUNA ilişkin kampanyalar, AK Partiye yakın internet sitelerinde aylardan beri sürdürülüyor. Hükümetin çıkardığı öğrenci affından yararlanarak eğitimleri tamamlayanlar, “28 şubat mağduru kadınlar” başlığında yürüttükleri kampanyalarda, 15 yıllık kayıpları olduğunu, kamu sınavına girmek için 40 yaş barajına takıldıklarını ve bununda ikinci bir mağduriyet yarattığını iddia ediyorlardı. (Hürriyet)

YORUMLAR 11
  • mfatihim 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Sevgi Hanımefendi.... Aynı müşterekte idik zaten,şimdi teyidi oldu...Allah c.c. geçmişteki sıkıntıları bir daha yaşatmasın.Bir an önce hakkınızı belirttiğimiz hususlar dahilinde almanız dileğiyle...
    Cevapla
  • Sevgi Bayrak 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın MFatihim.. Ben hiç kimse için bana ne demedim,demiyorum da!!!Hiç kimse mağdur edilmesin..Bu sürecin ne kadar sıkıntılı ve zor olduğunu biliyorum.Çünkü bende aynı stresi yaşıyorum.Zaten bizim için ekstra kadro açılacaktır diye düşünüyorum ve yazdıklarımı bunun üzerinden yazıyorum.Bize hakkımızı verirken başkalarının hakkı kısıtlasın demiyorum DEMEMDE...Umarım anlatabilmişimdir.
    Cevapla
  • mfatihim 9 yıl önce Şikayet Et
    Sevgi Hanım.... 28 şubatı bizde yaşadık,biz de baskılarını gördük.Ben sizin hakkınız verilmesin mi dedim?.O zaman sınav yoktu diyorsunuz ama şimdi var!...Hakkınızı devletimiz başka yöntemlerle çözsün,örneğin size ekstra kadro açsın,işe bu şekilde alsın...Ama bir sürü iş güç bekleyen başörtülü,başörtüsüz kızımızı da mağdur etmesin...Kamu kurumlarında norm kadro uygulamasını bilmiyor musunuz?.Bizim milletimizin temel huyunu bir güzel anlatmışsınız yazınız da,özetle:biz ne olacağız diyenlere;bana ne!;bir vakitler de biz ne olacağız dediğimizde aynı cevabı almıştık diyorsunuz...Hak varsa herkese olmalı.Devletimizin bir kusuru varsa bunu size ödemeli ama başkalarının hakkını kısıtlayarak değil...Umarım meramımı bu sefer anlatmışımdır...
    Cevapla
  • Sevgi Bayrak 9 yıl önce Şikayet Et
    Eeee'ye: Empatiyi birde buradan yapar mısınız?. "Nasıl olacak?...Diyelim bu arkadaşlara kadro verildi ve empati ile diyelim" diyerek başlayıp şu an okuyan arkadaşlar için empati yapmışsınız.Evet onlar içinde atanmak çok önemli ve gerçekten ciddi bir emek var üniversite bitirebilmek için.Tabi büyük stres KPSS var birde.Çok iyi biliyorum hepsini.Çünkü 1999 yılında sadece başörtülü olduğum için bir sürü emekle sizin tabirinizle üstün başarıyla bitirmeye çalıştığım üniversitemden 3.sınıfın 2.döneminde hocalarımın hakaretlerine de maruz kalarak atıldım.Ve o dönemde KPSS DİYE BİR SINAV YOKTU.Yani okulu bitirdiğimde SINAVSIZ atanabiliyordum.Şimdi yine afla 15 YIL SONRA tekrar üniversiteye döndüm ve bu sene yine sizin tabirinizle üstün başarıyla ve (ortalamam 4 üzerinden 3,72) YİNE bir sürü emekle okulumu bitiriyorum. Bu şartlarda zaten KPSS olmayan bir dönemde bitirmeme fırsat verilseydi atanacakken şimdi bana bu hakkın verilmesine empati yapmanızı da isterdim. Selamlar.
    Cevapla
  • ibrahimkarakaya 9 yıl önce Şikayet Et
    FORMASYON VERİLMEYEN İLAHİYATÇILAR NE OLACAK. 28 şubat süreciyle ilahiyatların önü kapatıldı öğretmen olmasınlar diye formasyon dersleri verilmedi. şimdi dışarıdan hem para vererek hemde 1/1000 oranındaki kontenjanlara yerleşmek için uğraşıyor. Formasyonsuz ilahiyatçılara bir şekilde kolayca formasyon verilip öğretmen olabilmelerinin yolu açılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor