Demirtaş’a tehdide hapis cezası

BDP ve HDP'nin Eş Başkanlarına tehdide hapis cezası verildi.

Demirtaş’a tehdide hapis cezası
Demirtaş’a tehdide hapis cezası
GİRİŞ 13.06.2014 15:51 GÜNCELLEME 13.06.2014 15:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir emniyet müdürüne tokat attığı için HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı tehdit eden bir kişi, 1 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir emniyet müdürüne tokat atan dönemin BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’i tepki göstermek için ‘Sizi indiririm’ diye tehdit eden Sedat B. (43), 1 ay 7 gün hapis cezası aldı. Davada, şahsın 155 hattını arayarak söylediği sözlerin telefon dökümleri delil oldu. Televizyonda izlediği tokat görüntülerinin ardından harekete geçen Sedat B., önce 155 hattını arayarak karşısına çıkan polise, “Tekrar böyle bir şey yapmaları halinde Sebahat Tuncel ve Selahattin Demirtaş’ı indiririm” dedi.

Kdz. Ereğli ilçesinde de bu konuyla ilgili eylem yapan Sedat B. tehditlerini sürdürünce HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sedat B.’den şikayetçi oldu. Şikayetin ardından Kdz. Ereğli 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde Sedat B. hakkında ‘tehdit’ suçlamasıyla dava açıldı.

155’İN KAYITLARI DELİL OLDU

Mahkeme heyeti, sanığın 155 ihbar hattını arayıp yaptığı görüşmeye ilişkin ses kaydını Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü’nden istedi. Kayıtlarda sanık Sedat B.’nin Sebahat Tuncel ve Selahattin Demirtaş gıyabında tehdit içerikli sözler sarf ettiği tespit edildi.

Sanık Sedat B.’nin, tehdit suçunun Demirtaş ve Tuncel’e karşı işlediği sabit görülerek 1 ay 7 gün cezalandırılmasına karar verildi.

“TEPKİSİZ KALMAK İSTEMEDİM”

Kamuoyunda yaşanan tokat atma olayından dolayı BDP Milletvekiline tepkisini dile getiren Sedat B., süreci şöyle değerlendirdi:

“Nevruz kutlamalarında Sabahat Tuncel Silopi’de bir başkomiserimize tokat atmıştı. Ben bu tokadı evde televizyondan izledim. Böyle bir tokadın Türkiye Cumhuriyeti Başkomiserine atılmasını kaldıramadım. Bu üzücü bir olaydı. Ben buna tepkisiz kalmamak istedim. Telefonla arayarak bu şahsın yaptığı ayıptan dolayı bir daha yaparsa kendisini vururum dedim. Bu basın yoluyla yansıdı. Ben kendilerine aynı zamanda dava açtım. Bende buna istinaden kızarak ilçe merkezinde eylem yaptım. Sabahat Tuncel’e oradan gönderi yaptım. Bir daha aynı şeyi yapıp Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı gelirseniz polise, askere el kaldırırsanız sizi indiririm dedim. Kendilerine söyledim. Onlardan bana internet aracılığı ile tehdit geliyor. Bende dedim ki Vurun beni korkum yok. Onlardan korkmuyorum, çünkü ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben buradayım, Zonguldak’tayım gelsinler. Sonra ben yasal hakkımı kullandım.” Sedat B., on gün içerisinde teslim olmazsa hakkında yakalama emri çıkarılacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • tolga ceyhan 9 yıl önce Şikayet Et
    peki gezi olaylarındakiler ne oldu . adamlar çıkıyor kürsüden elmi yaman beymi yaman diye türkiyeyi tehdit ediyor onlar ne olacak dokunulmazlığı var diye Devleti yaşadığı kimliğini taşıdığı ülkeyi tehdit etmeye hakkı var mı bununla ilgili ne yapıldı pkk terör örgütü peki milletvekili sıfatıyla örgütün sözcüsü gibi nasıl davranabilir bu Türkiye Cumhuriyeti Milletvekilliği ile çatışmıyormu Yaşadığı ülkenin milletin vergileriyle maaş alacak ömür boyu maaş alacak vekilliği bitecek emekli maaşı alacak haliyle durum böyle olunca insanın kanına dokunuyor o anki ruh haliyle konuşmuş tahrik edici gelişmelerle öyle bir davranışta bulunmuş aynı tavrı sergileyen yüzlerce vatandaşımızda olmuştur... burada bir ikilem var asker müdahale edince demediklerini bırakmıyorlar ama yolları kepçeyle kazınca protesto oluyor..
    Cevapla
  • Mehmet ünsal 9 yıl önce Şikayet Et
    MURAT ETHEM ÖNCEKİ HABERLERDEKİ YORUMLARINI HATIRLATIRIM SANA . burada ırkçılığı sen yapıyorsun. "müslümanların kürtlerle imtihanı" diye yorumunuda hatırlatırım sana. burada milleti kışkırtan birimisin nesin anlamadım. yorumun ironik olmuş. allah gerçekleri er yada geç ortaya çıkarır. herkes kendini ele verir. habrdeki adamda ele vermiş. gerçekler güneş gibi açığa çıkar unutma...
    Cevapla
  • yasin kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Murat Ethem ne saçmalıyorsun?. polise tokat atan vatan haini olmuyorda, polise tokat atanı tehdit eden mi vatan haini oluyor. tehdit eden vatandaşta haklı değil ama adam cezasını almış. Millet vekiline kimse ceza vermedi.
    Cevapla
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    PEKİ O POLİS KÜRT OLSAYDI YİNE TEHDİT EDER MİYDİ?. mademki polis te miletvekil de bu ülkenin vatandaşı ise o sözde vatanveser zat neden polisi savunurken vatandaşı tehdit ediyor? bu ülkenin kanunu, hukuku, memuru dururken o kendini bişey zanneden kahraman! polisi savunayım derken neden kanunuları çiğniyor? kanunlara saygısı olmayan birinin kanunlarla görevi belirlenmiş bir polisi bahane edip içindeki ırkçi duyguları tatmin etmek surietiyle kanunları hiçe saymak vatan hainliği değil midir?
    Cevapla
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    buda mehepelilerden çğrenmiş ucuz ve kolay yoldan kahraman olmak. bide polisi arıyor kahramanlığını tescillemek için hala polis eski polis sanıyor sanki polisde ona afferim koççum iyi yapıyorsun diycek.adam haksızda değil ogün samastın eline türk bayrağı verip poz veren subaylarlar aklıma geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor