CHP'liler isyanda! Adını bile söylemiyoruz oy yok

CHP'li kadınlar çatı aday İhsanoğlu olmasına tepki gösterdiler. Canan Arıtman, "Adını bile söylemiyoruz, oy yok" dedi.

CHP'liler isyanda! Adını bile söylemiyoruz oy yok
CHP'liler isyanda! Adını bile söylemiyoruz oy yok
GİRİŞ 18.06.2014 14:48 GÜNCELLEME 18.06.2014 14:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na kesinlikle oy vermeyeceklerini açıkladı. İzmir’de düzenlediği açık hava basın toplantısında konuşan Arıtman, "Adını bile söylemekte zorlanıyoruz" dedi.

İzmir Konak YKM önünde dernek üyesi kadınlarla birlikte açıklama yapan Arıtman, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı için önerdikleri Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçilmesi sonrası büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını aktardı.

"ADINI BİLE SÖYLEYEMİYORUZ"

Arıtman, beklentilerinin, laik, demokrat cumhuriyetimizi koruyup kollayarak ileriye taşıyacak, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş ve yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukukun üstünlüğü, demokrasi, eşitlik, özgürlük, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığını ‘Benim karakterimdir’ diyecek ölçüde ülküleştiren, herkesin benim Cumhurbaşkanım diyebileceği vatansever bir Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi.

CHP ve MHP tarafından ismi deklare edilen çatı adayın ismini bile söylemekte zorlandıklarını anlatan Arıtman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet kadınlarının çizdiği aday profiline hiç uymamaktadır. Bu nedenle Sayın İhsanoğlu’nun adaylığını desteklemeyeceğimizi, oy vermeyeceğimizi açıkça deklare ediyoruz."

CHP VE MHP İHSANOĞLU İLE AKP’YE DESTEK VERİYOR

Dr. Arıtman, "Yaşamı boyunca sünni siyasal İslam’ı bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, her şeyin önüne koymuş bir din adamı" olarak nitelediği İhsanoğlu’nun laik demokratik Cumhuriyet’e Cumhurbaşkanı olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade ederek, "CHP ve MHP, bu aday seçimi ile AKP’ye destek olduğunu göstermiştir. Biz, cumhuriyet kadınları olarak CHP ve MHP’nin bu adayı derhal geri çekmesini ve Cumhuriyet değerleri ile, Atatürk ilkelerine yürekten bağlı bir vatanseveri aday göstermelerini bekliyoruz."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • serdar demir 9 yıl önce Şikayet Et
    nail sivri. eski koyu bir akp sempatizanı olarak söylüyorum; inşallah akp nin adayı kazanmaz.. hükümetin taşeron uygulamaları, diğer şehirler değil de sadece istanbula çok fazla yatırım yapma ve asgari ücret meselesine çözüm bulması lazım... benim yaşım da 33.. kendim de uzman doktorum..
    Cevapla
  • Nail Sivri 9 yıl önce Şikayet Et
    Serdar Demir efendi.... Bu ne kin. Bu ne acizlik. AK Parti dışındaki tüm adaylar hayırlı olacakmış. Sen çöplüklerin bomba gibi patlayıp 37 kişini İstanbul gibi bir yerde öldüğünden haberin var mı ? Gidişli gelişli kara yolunda kaç tane yuvaya ateş düştüğünden haberin var mı ? Yurt dışına gidenlerin Türk pasaportunu utanarak gösterdiğinden,ülkeye gelen turistlerin 100$ bozdurduğunda milyoner oldum diye paramıza bakarak dalga geçtiklerinden haberin var mı? Suların 15-20 günde bir o da çamur olarak musluklardan aktığından haberin var mı? Elektriklerin 8 saat 10 saat 2 gün İstanbul gibi yerde kesildiğinden haberin var mı?Bence haberin yok. Senin bunlara yaşın tutmuyor belli. Ama hiç değilse babana,büyüklerine bunları sorsan.Mesela Bolu tünelini sor kaç yıl sürmüş?Kim bitirmiş?
    Cevapla
  • serdar demir 9 yıl önce Şikayet Et
    ismail sert. akp nin adayı dışındaki tüm adaylar bu ülke için hayırlı olacaktır....
    Cevapla
  • sedat özgen 9 yıl önce Şikayet Et
    acayip zevkli. chp-mhp olsa olsa bu kadar olur işte.
    Cevapla
  • Nail Sivri 9 yıl önce Şikayet Et
    Serdar Demir efendi..... Adamın ismine itibar edilmez . Adam adamsa saygı görür. Peygamber ismi taşıyan ne terbiyesiz insanlar var. Ne yapalım .Kendini kullandıran adamın ismi ne olursa olsun. Şimdi Fettullah efendiyi getirip devlet başkanı mı yapalım. Direkt Türkiye'yi İsrail'e teslim etsin. Amel önemli amel.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması