AK Parti'de kritik tarih: 27 Haziran-3 Temmuz

AK Parti'de aday açıklaması için iki tarih öne çıkıyor: Cuma gününe denk gelen 27 Haziran ya da adaylık için son başvuru tarihi 3 Temmuz.

AK Parti'de kritik tarih: 27 Haziran-3 Temmuz
AK Parti'de kritik tarih: 27 Haziran-3 Temmuz
GİRİŞ 19.06.2014 08:40 GÜNCELLEME 19.06.2014 08:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Muhalefetin adayının ortaya çıkmasından sonra AK Parti kurmayları Başbakan Erdoğan ile görüştü. Erdoğan'ın görüşmede "Aday açıklamak için bir acelemiz yok" yanıtını verdiği öğrenildi. AK Parti kulislerinde adaylık için iki tarih ön plana çıktı. "Acelemiz yok" yanıtından sonra Erdoğan'ın son dakika, yani adaylık için başvuruların sona erdiği 3 Temmuz'a kadar bekleyebileceği tahmini yapılıyor. İkinci tarih ise Ramazan'dan bir gün önceki cuma günü yani 27 Haziran tarihi dillendiriliyor. 

ABDULLAH GÜL İKNA EDİLMEYE ÇALIŞIYOR

AK Parti kulislerinde, Erdoğan'ın Köşk'e çıkacağına kesin gözüyle bakıldığı için daha çok AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan'ın kim olacağı sorusunun yanıtı aranıyor. Son dönemde bazı bakan, parti yöneticisi ve milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşüp partinin başına geçmesi için ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Gül'ün, aktif siyasete dönme kararı almasına ilişkin senaryolar ise şöyle: "Gül, milletvekili olmadığı için başbakan olamayacak. Önümüzdeki yıl haziran ayına kadar başbakan ayrı, AK Parti genel başkanı ayrı olur. Gül olağanüstü kongre ile genel başkan seçilir, başbakanlığa da Erdoğan ve Gül ile uyumlu çalışacak bir isim getirilir."

AK PARTİ'NİN YAPTIRDIĞI ANKET

Erdoğan ile Gül'ün önümüzdeki hafta tekrar bir araya gelip adaylığın yanı sıra bundan sonraki süreci de değerlendireceği konuşuluyor. Bu toplantıda, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde başbakanın kim olacağının da konuşulacağı belirtiliyor. Gül de yaptığı açıklamalar ile bunun sinyalini verdi. Son günlerde AK Parti kulislerinde yaptırılan bir anket de konuşuluyor.

GÜL, DAVUTOĞLU'NA FARK ATTI

Kulislere göre, vatandaşa "Erdoğan, cumhurbaşkanı olursa başbakan kim olmalı" sorusu yöneltildi. Anketten Gül'in ismi çıktı. İkinci sırada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yer aldı. Ancak Gül ile Davutoğlu arasındaki oy farkı oldukça yüksek. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • Osman Sami GÜVEN 9 yıl önce Şikayet Et
    B PLANINIZ YOKMU. Sayın R.Tayyip ERDOĞAN'ın köşke çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bir şekilde ölürse yerine seçime devam edecek sembolik bir aday yok. O zaman muhalefetin adayı kesin kazanacak. Bu duruma düşmemek için sembolik adaylar çıkartılmalı ve son gün adaylıktan çekilmelidir. İşin doğrusu bu. Sayın Başbakanımıza buradan sesleniyorum; sembolik aday olmaya adayım.
    Cevapla
  • Murat Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Kim Olursa Olsun.... Türkiye ve insanımız kazansın! Eminim ki AK Parti'de Erdoğan'dan sonra bu ülkeyi, çıktığı kutlu yolculukta sekteye uğratmadan yolculuğuna devam ettirek onlarca isim var ve Sayın Babacan da bu isimlerden birisidir.
    Cevapla
  • Burak YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan Davutoğlu. Dışişleri Hakan Fidan
    Cevapla
  • hakan asil 9 yıl önce Şikayet Et
    Gül evine gitsin. Başbakan Numan KURTULMUŞ olmalı.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    gönüllü olmayanada başbakanlık verilirse. iyi bir çalışma çıkmaz!Sayın GÜL dinlenmek istiyor.. bence Hemşerim Davutoğlu yerine Babacan olmalı.. Çünkü SAyın Davutoğlu da çok yıprandı..şu son olaylarda,yoruldu..babacan yumuşak başlı gibi görünsede kollektif çalışmada herzaman liderlik üstlenecek, zeki biri..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat