Loğoğlu: Aklınızı başınıza toplayın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Irak'taki olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Loğoğlu: Aklınızı başınıza toplayın
Loğoğlu: Aklınızı başınıza toplayın
GİRİŞ 23.06.2014 13:27 GÜNCELLEME 23.06.2014 17:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Bağdat yönetimi, kuzeydeki bölgesel yönetim ve BM ile işbirliği yapılarak, terör örgütü IŞİD'in saldırısı altında olan Türkmenlere bölgede sığınacak alan oluşturulması gerektiğini söyledi.

Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Irak'ta en az 95 Türk vatandaşının terör örgütü IŞİD'in elinde olduğunu, ancak, iktidarın bu vatandaşları kurtarmak yerine sürekli muhalefeti eleştirdiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, asıl yapması gereken iş olan vatandaşları kurtarmak yerine konuyla ilgili yayın yasağı getirdiğini belirten Loğoğlu, "Aklınızı başınıza toplayın, işinizi yapın ve oradaki vatandaşlarımızı kurtarın" dedi.

Irak'ta Türkmenlerin de zor durumda olduğunu anlatan Loğoğlu, "Sanki kaderlerine terk edilmiş durumdalar. Sadece kısıtlı insani yardımlar gönderiliyor. Onlar da ulaşıyor mu belli değil. Türkmenler IŞİD'in saldırısı atında ve korumasız. Bağdat yönetimi, kuzeydeki bölgesel yönetim ve BM ile işbirliği yapılarak Türkmenlere bölgede sığınacak alan oluşturulmalı" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak