Önder: Öcalan hapisten çıkınca...

HDP istanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den Abdullah Öcalan'la ilgili tartışma yaratacak bir açıklama...

Önder: Öcalan hapisten çıkınca...
Önder: Öcalan hapisten çıkınca...
GİRİŞ 24.06.2014 13:47 GÜNCELLEME 24.06.2014 13:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Al Jazeera’nin sorularını yanıtlayan Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan’ın cezaevinde olmasının barışın önünde en büyük engel olduğunu söyledi, “Kürt barışını kurmanın yolu da Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturmaktan geçer. Bu, bu kadar net.” diye konuştu. Öcalan’ın hapisten çıkınca siyaset yapmasının önünde bir engel olmadığını da belirten Önder, cezaeviyle tanışmış eski siyasetçiler Demirel, Ecevit, Erbakan ve Tayyip Erdoğan’ı örnek gösterdi. Bu ülkede, siyaseten iktidar olmak ile cezaevinde olmak arasındaki mesafe çok kısadır. Yani bir adım bile değildir. Yüzlerce örneğini sayabiliriz.” diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • ANADOLU 9 yıl önce Şikayet Et
    Murat Böçküne. Sizler, hala APO yu kürtlerin lideri olarak mı görüyorsunuz vay halinize.Güzelim ülkemizde kardeşçe yaşamak var ken neden 40 bin kişinin katilinin serbest olmasını istiyor(bunun içinde kürtlerde var.) bunun için, yavaş yavaş halkı alıştırarak en son bunu talep edin diyorsunuz.Ülkemizdeki Suriyelilerin durumunu dilenenleri görüyorsunuz.Kürdistan diye diye sizleri de bu duruma düşürmek istiyorlar.Lütfen ülkemizin kıymetini bilelim.Bu ülke hepimizin sahip çıkalım.Bdp ye Hdp ye Pkk ya Kandile prim vermeyelim.
    Cevapla
  • İskender Melekli 9 yıl önce Şikayet Et
    BAK SRRI EFENDİ,O ÖRNEK VERDİĞİN SİYASETÇİLER HAPİSTE YATTILAR LAKİN ELLERİNDE KAN YOKTU.. Ama senin peşinden gittiğin resmen eli kanlı bir katil.Bir terör örgütünün başı ve bu ülkenin kanunlarına göre müebbet cezası almış ve hüküm giymiş.O çıktığı gün bütün şehitler seferden geriye döner.Akıllı olun aklınızın ucundan bile geçirmeyin.
    Cevapla
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 9 yıl önce Şikayet Et
    SIRRI. Balık kavağa çıkınca o dediğinde olur.
    Cevapla
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar alttan alta aponun çıkacağına insanları hazırlıyorlar herhalde. ne pazarlıklar yapıldı acaba ÇÖZÜM! süreci için? Neler verildi! bir kaç yıla göreceğiz bakalım. Kim doğru söylüyor kim sallıyor. İşe bakın ki TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDEKİ BİR vekil TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN DÜŞMANININ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE EDİYOR. Böyle bir şey bırakın dünyadaki herhangi bir ülkeyi uzayda bile imkansızdır.
    Cevapla
  • NurYolu 9 yıl önce Şikayet Et
    millet vekili olmasa diyeceğimi biliyorum . ecevit demirel erbakan erdoğan 40 bin kişi öldürmedi bir katildir öcalan iğdam edilmeli madem iğdam yasamızda yok ömür boyu hapisde kalmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak