Torba Tasarı'nın 44. maddesi kabul edildi

"Torba Tasarı" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine devam ederken 44. maddesi kabul edildi.

Torba Tasarı'nın 44. maddesi kabul edildi
Torba Tasarı'nın 44. maddesi kabul edildi
GİRİŞ 25.06.2014 13:56 GÜNCELLEME 25.06.2014 13:56

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Sosyal Güvenlik Kurumu yılda 77 milyar lira desteğe ihtiyaç duyuyor. Bunları görmeden herkesi 40'lı yaşlarda emekli yaparak bu ülkeye iyilik yapmış olmayız" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, kamuoyunda "Torba Kanun" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Tasarının 44. maddesi kabul edildi

Maddeye göre, yeraltı işlerinde maden ocakları (elementer cıva bulunduğu saptanan cıva maden ocakları hariç), kanalizasyon ve tünel yapımı gibi yer altında yapılan işlerde çalışan sigortalıların, bu işlerde fiilen çalışmadıkları ücretli izin, sıhhi izin, yıllık izin, eğitim ve kurs, iş öncesi ve sonrası hazırlık süreleri ile resmi tatil günleri de fiili hizmet süresi zammı kapsamında olacak. Maddeye, "iş öncesi ve sonrası hazırlık süresi" ibaresi, önergeyle eklendi.

Başka bazı işkollarının da kapsama alınmasına ilişkin muhalefet tarafından verilen önerge üzerinde konuşan Maliye Bakanı Şimşek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yılda 77 milyar lira desteği ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bunları görmeden herkesi 40'lı yaşlarda emekli yaparak bu ülkeye iyilik yapmış olmayız. Bu düzenlemeler gerçekten açığı artıracak düzenlemelerdir, karşılığı yoktur. Dünyada eşi, benzeri bir durum da söz konusu değildir" dedi.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin'in "SGK'yı kapatalım o zaman" diye laf atması üzerine "iyi olur" diye espri yapan Şimşek, sözlerine "Herkes ödediği oranda emekliliğe hak kazanırsa doğru olur" diye devam etti. Bu yöndeki düzenlemeleri doğru bulmadığını belirten Şimşek, bu düzenlemenin bir maden kazasına tepki olarak ortaya koyulduğunu, mümkün olduğunca sınırlı kalmasının en doğrusu olacağını kaydetti.

Şimşek, "SGK eğer özel bütçeli bir kuruluş olsaydı müflis kuruluştu. Bunun açığını daha da artırmak bu ülkeye yarar getirmez, zarar getirir. Milletin kaynaklarının çok daha rasyonel kullanılması gerekir" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı