Kamalak'tan Erdoğan'a: Burası baba ocağı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi'ni ziyaret etti.

GİRİŞ 26.06.2014 01:20 GÜNCELLEME 26.06.2014 03:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Milli Görüş"ün bu zamana kadar Türkiye'ye 4 başbakan, 2 cumhurbaşkanı kazandırdığını belirterek, "İnşallah Milli Görüş, milletimize hizmet etmeye devam edecektir" dedi.

Kamalak, partisini ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, makam aracına kadar uğurladı. Erdoğan ve Kamalak, bu sırada gazetecilerin görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı.

Herhangi bir açıklama yapmayacağını belirten Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi süreci sebebiyle bugün BBP, DSP ve Saadet Partisi'ni ziyaret ettiğini anımsattı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin Türkiye, millet ve demokrasi için hayırlara vesile olmasını Allah'tan dileyen Erdoğan, basın mensuplarına ziyarete gösterdikleri ilgiden, Kamalak'a da ev sahipliğinden dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.

Erdoğan, bir gazetecinin, "Ziyaretler sonrasında nasıl bir izlenimle ayrılıyorsunuz" sorusuna, "Daha sonra açıklarım" yanıtını verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak da sözlerine "Sayın Başbakanımızın ilk adresidir bu bina" diyerek başladı. Kamalak'ın bu sözü üzerine Başbakan Erdoğan, "Yok, sonraki adres, bundan öncesi var. Bu binada başlamadı, daha öncesi var" dedi. Bunun üzerine de Kamalak, "Neyse, baba ocağıdır. Bu ocaktan bu zamana kadar tam 4 tane başbakan, 2 tane cumhurbaşkanı çıkmıştır. İnşallah Milli Görüş, milletimize hizmet etmeye devam edecektir" ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanını halk seçmelidir" tezini Türkiye'de ilk defa ve yegane olarak dile getiren görüşün Milli Görüş olduğunu vurgulayan Kamalak, 1993 yılında İstanbul'da, "Cumhurbaşkanını halk seçmelidir" mitingi yapıldığını anımsattı. Kamalak, "40 yıl sonra da olsa Milli Görüş'ün dediği oluyor. Önümüzdeki seçimlerin aziz milletimize, ülkemize, devletimize ve tüm insanlara hayırlar getirmesini niyaz ediyorum" dedi.

Kamalak, bir gazetecinin, "Bu ocaktan üçüncü cumhurbaşkanı çıkacağını düşünüyor musunuz?" sorusunu ise "Geleceğin ne olacağını bilemeyiz" diye yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ı uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlamaya devam eden Kamalak, Erdoğan'ın adaylığı konusunda bir sinyal alıp almadığı sorusu üzerine, "Sayın Başbakan adına söz söylememiz doğru olmaz. Yolun sonuna gelindi bir bakıma, başkası adına yorum yapmamız doğru olmaz. Bu sorunun cevabını kanaatimce her bir soran arkadaşımız, sorulandan çok daha iyi biliyor" diye konuştu.

Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi destekleyeceğini dair soruya karşılık da Kamalak, adayları gördükten, partinin yetkili organ ve kuruluşlarında durum değerlendirmesi yaptıktan, Türkiye için hangi adayın daha faydalı olacağı kanaatine vardıktan sonra o kişiyi destekleyebileceklerini söyledi.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 15
  • CESUR SEVİNÇ 9 yıl önce Şikayet Et
    Saadet ve BBP tam bir hayal kırıklığı,. Baba ocağı ama Ne yazık ki Sizde diğer bütün partiler gibi R.Tayyip Erdoğanı kıskanıyor ve yoluna taş koyuyorsunuz. Madem sen aday çıkaramıyorsun o zaman sana en yakın olana ;Baba ocağından çıkana oy vereceksin. Bunlar tam tersini yapıyor.
    Cevapla
  • Meral Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın Kamalak hiç güven vermiyor.... nedense hiç güvenemiyorum bu adama. Milli görüş liderinin (chp mhp gibi çizgisinden çıkıp) Chpmiz demesi de beni çok şaşırttı. Bunlar komple Tayyip düşmanı. Tamamen şahsa yönelik bir düşmanlık. Hiç birinde vatan millet dava derdi yok! Çok yazık! Liderlik böyle olmazzz. Böyle devam ettiğiniz sürece hepiniz birlik olsanız bu millet yine sizi sandığa gömer evelAllah
    Cevapla
  • hakan kardes 9 yıl önce Şikayet Et
    Gömlek - Dava takasi. Gurur ve kibir seytanin vasfidir. Mustafa beyin aciklamalarinda da bu mevcut. Saadet partisi oligarsik, tepeden bakan yapisini coktan olusturdu ve Tayyip beyin cikardigi gömlegi giymeye devam ediyor. Tayyip bey ise bu davanin özüne vakif, "gömleklere" aldiris etmeden hakki haykirmaya devam ediyor. Bunu bilenler cok Allah'a sükür! Anlamayan kardeslerimiz de anlar insallah ! Saygilarimla.
    Cevapla
  • metinistanbul 9 yıl önce Şikayet Et
    Milli Görüş bu milletin mayasıdır.. Rabbim milli görüş teşkilatlarından razı olsun ülkemize cok hizmetler yaptı yapmayada devam ediyor yetiştirdiği insanlardan belli fazlasıyla..
    Cevapla
  • Cemil İPEKÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan demişti... Kurtuluş kapısını Saadet Partisi tutmuş , bu kapıya gelmeye mecbursunuz demişti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!