Muhalefete kötü haber! Tek başına ikiye katladı

GENAR ve MAK Danışmanlık tarafından yapılan son ankette çatı adayın şansının olmadığı ortaya çıktı.

Muhalefete kötü haber! Tek başına ikiye katladı
Muhalefete kötü haber! Tek başına ikiye katladı
GİRİŞ 26.06.2014 15:51 GÜNCELLEME 26.06.2014 17:39
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

GENAR ANKETİNDE İLK TURDA SEÇİLİYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapılan ankette Başbakan Erdoğan'a yüzde 55.2, çatı aday İhsanoğlu'na yüzde 35.8 destek çıktı.

Sonuç analizinde "Erdoğan aday olursa ilk turda ciddi farkla seçilir" yorumu yapıldı.

10 Ağustos'ta ilk tur oylaması yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yapılan ilk anketler, Başbakan Erdoğan'ın ilk turda Köşk'e çıkacağını işaret etti. GENAR Araştırma-Danışmanlık şirketinin yaptığı ankette aday olması durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açık ara önde.

19-23 Haziran arasında bin 800 kişi ile yüz yüze yapılan anket sonuçlarına göre, ankete katılanların yüzde 52'si "Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olmalı mı?" sorusuna "Evet" karşılığını verirken "hayır" diyenlerin oranı yüzde 47 oldu.



CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını destekleyenlerin oranı yüzde 33, destek vermeyenlerin oranı yüzde 66.3 oldu.

İlk turda fark atar

Sonuç analizinde "Erdoğan aday olursa ilk turda ciddi farkla seçilir" yorumu yapıldı.

Ankete katılanların yüzde 93.6'sı Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin doğru olduğuna inandığını dile getirdi.



"Cumhurbaşkanı seçiminde aday olmaları durumunda hangisine oy verirsiniz?" yönündeki soruya Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 55.2, İhsanoğlu diyenlerin oranı yüzde 35.8, HDP Eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş diyenlerin oranıysa yüzde 9 çıktı.

MAK DANIŞMANLIK ANKETİNDE ERDOĞAN FARK ATIYOR

Ankette muhalefetin desteklediği adayların neredeyse Erdoğan'ın yarısı kadar oy alması dikkat çekti.

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi anketlerdeki durum dikkat çekiyor.

MHP, CHP, Saadet ve BBP ile birlikte Cemaat'in de desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu genel sonuçlarda Recep Tayyip Erdoğan'ı geçemiyor.

MHP ÇATI ADAYI DAHA ÇOK DESTEKLİYOR

MAK Danışmanlık tarafından yapılan ankette MHP'li ve CHP'li seçmene ayrı ayrı Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde kime oy verecekleri de soruldu. Sonuçlara göre MHP'li seçmenin İhsanoğlu'na desteğinin CHP'lilerden daha fazla olduğu görüldü.

MHP'LİLER YÜZDE 71 İHSANOĞLU DİYOR

CHP'LİLERİN YÜZDE 29'U OY KULLANMAYACAK

YORUMLAR 16
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    o değilde Kılıçtaroğluna güldüm bugün yine. İhsanoğlu için Diyor ki gidin Amerikaya sorun,Fransaya sorun herkes tanıyor...Yahu sayın Kılıçtaroğlu Amerikada başkan seçilirken Türkiyede tanıyorlar deniyor mu yada Fransa da !!!!!sana bunları kim söyletiyorsa tezgaha geliyorsun...Ha bire pot kırıyorsun..))
    Cevapla
  • YUSUF KATI 9 yıl önce Şikayet Et
    3 kuruşa 5 köfte yok. Erdoğan'ın o kadar emeği geçsin, sen hoppaladan gel koltuğa otur ha, ne güzel istanbul!
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    çati. bu dış bağlantılı çatı ya yuzde 35 bile çok fazladır
    Cevapla
  • Ali ihsan Türken 9 yıl önce Şikayet Et
    KOCA REIS ...... Hakkin ve Milletin, hayir eli oldun, gören gözü oldun, isiten kulagi oldun, sen bizim gönlümüze , ruhumuza hitab ettin. Seni ALLAH icin cok sevdik. Sana cok inandik. InsaALLAH bizim Reisi Cumhurumuz olmak istersen, hep yaninda olacagiz, Dualarimiz seninle KOCA REIS....
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    siyasetciler varken. ekmeleddin gibi tanin-ma-mis bir ismi aday yapmak milleti ahmak yerine koymaktir. milleti caihl yerine koymaktir. millete kiymet vermemek demektir. millete siz karismayin demektir. oysaki bu millet ilk defa bir cumhurbaskanini secerken karismis olacak. bunu idrak edemeyen zavalli zihniyetli chp+mhp+paralecilerin ne kadarda vesayet düskünü olduklarini ortaya koyuyor. MiLLETE RAGMEN CUMHURBASKANI SECiMLERiNi OLDU BiTTiYE GETiRMEK isteyenler DiKTATÖRÜN en dik alasi !!! sisi gibi FiRAVUN zihniyetli olmak demek !!! sisi gibi pisipisine FiRAVUNLARI desteklemek bu cagda cahilliye döneminin en dik alasini istemek demek !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı