Erdoğan'ı ziyaretinde dikkat çeken ayrıntı

Erdoğan'ın Meclis dışındaki partilerle görüşmesi sırasında dikkat çeken ayrıntı. Kurtulmuş o partiye gitmedi.

Erdoğan'ı ziyaretinde dikkat çeken ayrıntı
Erdoğan'ı ziyaretinde dikkat çeken ayrıntı
GİRİŞ 26.06.2014 12:11 GÜNCELLEME 26.06.2014 12:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Meclis'te grubu bulunmayan partilere yaptığı ziyaretlerde yer aldı. Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Demokratik Sol Parti (DSP) ile görüşmelere katılan Kurtulmuş, son ziyarete ise gitmedi. Çünkü bu adres, Numan Kurtulmuş’un Genel Başkan görevindeyken istifa edip, AK Parti'ye geçtiği Saadet Partisi’neydi (SP). Kurtulmuş’un yerine heyete AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Süleyman Soylu’nun katılması dikkat çekti.

ZİYARETTE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Recep Tayyip Erdoğan, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında, sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Meclis'te grubu bulunmayan partileri ziyaret etti. Erdoğan’ın ilk durağı Büyük Birlik Partisi oldu.

BBP Genel Merkezi'nde, genel başkan yardımcıları tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan’a; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun külliyatını hediye etti. Görüşmede; Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş hazır bulundu. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Erdoğan daha sonra DSP Genel Başkanı Masum Türker’i ziyaret etti. Erdoğan, DSP Genel Merkezi’ne saat 15.10 sıralarında geldi. Erdoğan’a, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş eşlik etti. Türker ve Erdoğan görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Başbakan son olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile akşam saatlerinde yaklaşık 1,5 saat görüştü. Çıkışta konuşan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ile ilgili sabah BBP, DSP şimdi de SP’yi ziyaret ettiğini söyledi. Kamalak'ın makamında basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 30 dakika sürdü.

Görüşmede Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Süleyman Soylu ile AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım da yer aldı. İlk iki görüşmede yer alan Saadet Partisi eski Genel Başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un bu toplantıda yer almaması ve onun yerine Soylu ve Yıldırım’ın olması dikkatlerden kaçmadı.

YORUMLAR 1
  • CAHİT YILDIZ 9 yıl önce Şikayet Et
    akgenç. has partinin başındayken istifa etmişti Numan KURTULMUŞ. Saadet Partisinin başında değildi Akpartiye geçtiğinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu