Loğoğlu: Gönlünüzden ne koparsa verin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu çatı adayın seçim kampanyası için konuştu.

Loğoğlu: Gönlünüzden ne koparsa verin
Loğoğlu: Gönlünüzden ne koparsa verin
GİRİŞ 26.06.2014 16:56 GÜNCELLEME 26.06.2014 16:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesini isteyen herkesin seçim kampanyasına destek olmak için gönlünden ne koparsa onu vereceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili görüşmelerde bulunmak için Almanya’ya gitti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ziyaret öncesi Kılıçdaroğlu’nun yerine açıklama yaptı. Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilere konuşan Loğoğlu, Kılıçdaroğlu’nun yakın geçmişte yaptığı ikinci Almanya ziyareti olacağını söyledi. Bu ziyaretin aynı zamanda CHP’nin desteklediği cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinden sonra yapılacak ziyaret olması sebebiyle ayrı bir özellik taşıdığını ifade eden Loğoğlu, “Adayımızı tanıtacak söylemler, hazırlıklarımız, broşürlerimiz var. Bunları da beraberimizde götürüyoruz. Adayımızın durumu iyice resmileştikten sonra ve programı elverdiği taktirde yurtdışında bir gezi yapmayı arzu edebilir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

SİYASETÇİLERİ BİLE SİYASET BUNALTMIŞTIR”

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun siyaset dışı bir kişi olduğu yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Loğoğlu, “Özellikle bunu Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığını güçlendiren bir faktör olarak görüyorum. Bir noktada evet Türkiye’de siyaset her zaman olacaktır. Siyaset artık insanlarımızı bunaltmıştır. Siyasetçilerimizi bile siyaset bunaltmıştır. Siyaset üstü veya siyaset dışı bir adayın Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayın ortaya çıkmasını vatandaşlarımız bir fırsat olarak görecektir” ifadesini kullandı.

Loğoğlu, İhsanoğlu’nun seçim kampanyasındaki parayı nasıl temin edeceği yönündeki soru üzerine ise şöyle konuştu: “Herkes gönlünden ne koparsa onu verecektir. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesini isteyen her vatandaş, cebinde biraz gücü olan her vatandaş bu seçim sürecine maddi katkı, bağış yaparak ilgi gösterecektir. Bu ilk tabii ki, ilk defa olacaktır. Ben Türk halkının cömert olduğunu düşünüyorum. Seçecekleri cumhurbaşkanının maddi nedenlerle sıkıntı çekmemesi gerektiğini düşüneceklerini zannediyorum. Onun için bunun bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.”

“Cumhurbaşkanını halkın seçmesini önemsiyor musunuz?” sorusu üzerine ise Loğoğlu, bunu çok önemsediğini, milletvekillerinin bile halkın seçtiği milletvekilleri olmadığını aktardı. Milletvekillerinin parti yönetiminin, parti genel başkanlarının seçtiği insanlar olduğunu belirten Loğoğlu, “O bakımdan devletin başına oturacak cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından yurtiçinde, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız tarafından seçilmesi o makama oturan insanın halka karşı bağlılığını, sorumluluğunu artıracak, halkın cumhurbaşkanı olacaktır” dedi.

Loğoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun milletvekilleri, parti meclis üyeleri ve daha da önemlisi tabanları tarafından destekleneceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • Mlym 59 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Beyler Pamuk Elller ÇEBE. ALLAH Rızası İçin Gönlünüzden Ne koparsa CHP'ye Bir Yardım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek