Bakanlık sandık oyunları için harekete geçti

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım sürerken, devletin ilgili birimleri de 'sandık oyunları'na karşı harekete geçti.

Bakanlık sandık oyunları için harekete geçti
Bakanlık sandık oyunları için harekete geçti
GİRİŞ 30.06.2014 09:04 GÜNCELLEME 30.06.2014 09:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu'nun yaptığı uyarının ardından İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, valiliklere genelge gönderdi. Genelgede şu uyarılar yapıldı: 

-Seçmen listelerinin askıdan ineceği 9 Temmuz 2014 17.00 'ye kadar nüfus müdürlüklerince ilçe seçim kurulu başkanının kararı olmadıkça yerleşim yeri adres değişikliği işlemi yapılmaması istendi.

- Müracatta bulunanların kağıt ortamında doldurulmuş adres beyan formunun yanı sıra elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası gibi belgelerden birini mahallindeki nüfus müdürlüğüne ibraz etmesi istenecek.

-Öğrenciler, okullarından 'o okulun öğrencisi' olduklarına ve yurt müdürlüklerinden 'yurtta kaldıklarına' dair belge alarak, yurtların bağlı oldukları nüfus müdürlüğüne bizzat başvuracaklar.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    SANDIKLAR. Son seçimdeki rezaletten sonra ,sandık seçimine güvenim kalmadı... devletin yapması gereken bir an önce günümüz teknolojisine yaraşır biçimde,hile ve alavere olmayacak şekilde,elokronik seçim yöntemine geçmek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor