Hüseyin Çelik'e suç duyurusu

Balyoz hükümlüsü eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hüseyin Çelik'e suç duyurusu
Hüseyin Çelik'e suç duyurusu
GİRİŞ 02.07.2014 13:34 GÜNCELLEME 02.07.2014 13:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararından sonra yerel mahkemenin tahliye kararı vermesi üzerine AK Partili Hüseyin Çelik, “Balyoz'u yok saymak kendi kendimizi kandırmak ve halkımızın aklıyla alay etmektir bir kere. Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 

Balyoz hükümlülerinden Özden Örnek, Çelik’in bu ifadeleri üzerine suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede Çelik’in ‘adil yargıyı etkilemeye teşebbüs’ ettiği iddia edildi. Dilekçede, “Şüphelinin hükümet sözcüsü olan konumu da dikkate alındığında, henüz Anayasa Mahkemesi'nin kararı yeni açıklanmışken, yapmış olduğu bu açıklamanın sanıklar hakkında karar verecek olan İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ni etkilemek amaçlı olduğu aşikar olup, şüphelinin TCK'nın 288. maddesindeki suçu işlediği sabittir." denildi. Çelik hakkında soruşturma açılması istendi. 

HÜSEYİN ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Hüseyin Çelik tahliyelerin olduğu 18 Haziran günü, "Balyoz'u yok saymak kendi kendimizi kandırmak ve halkımızın aklıyla alay etmektir bir kere. Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür. Anayasa Mahkemesi hangi tarafından böyle bir karar verdi bilemem." ifadelerini kullanmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ise söz konusu davalar için ‘orduya kumpas kurulduğu’ iddiasında bulunmuştu. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Hüseyin Çelik!. Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor