Ertuğrul Günay kimi destekleyecek ?

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceğini açıkladı.

Ertuğrul Günay kimi destekleyecek ?
Ertuğrul Günay kimi destekleyecek ?
GİRİŞ 03.07.2014 15:50 GÜNCELLEME 03.07.2014 15:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Bağımsız İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ile birlikte Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini belirten Ertuğrul Günay, “Sayın İhsanoğlu’nun adaylık başvurusunu destekleyen dilekçelerimizi YSK’ya gönderiyoruz. Sayın İhsanoğlu’nun Türkiye Cumhuriyetinin çok ihtiyacı olan konularda hem bölgede tekrar barışı sağlamak konusunda hem Türkiye’nin iç barışını, kardeşliğini sağlama konusunda önemli görevler yapacağı inancımla bu imzamı atıyorum” dedi.

ERDOĞAN’A BAŞARILAR DİLEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirirken Erdoğan için, “Başarılı ve profesyonel bir siyaset adamı” ifadelerini kullanan Ertuğrul Günay, “Uzunca bir zamandır üst üste seçimler kazandırıyor partisine. Bu başarıların haklı gücüyle bu yarışa katıldı. Kendisine başarılar diliyorum. Adaylığı ile ilgili, siyasal söylemleri ile ilgili bazı kaygılarım var. Ama 5.5 yıl kadar mesai arkadaşlığı yaptığım bir siyaset adamının adaylığının birinci gününde eleştirel şeyler söylemeyi doğru bulmuyorum. 3 yıl önce olsaydı Sayın Erdoğan’ın adaylığını Türkiye’nin büyük bir çoğunluğu emekle kazanılmış bir hakkın teslimi olarak görebilirdi. Oy vermeyenler dahi bu hakkı teslim etmekte çok tereddüt etmezlerdi. Toplumun büyük çoğunluğu Sayın Erdoğan’ın adaylığına ve seçilme ihtimaline kaygı ve kuşku ile bakıyorsa bunu herkesten önce Sayın Erdoğan ve ona içtenlikle inanan ve sevenlerin oturup düşünmesi gerekir” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • buzlucalı 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kaçıncı mağlubiyet olacak. bizim doğrularımız karşısında başkaları kuşku duyuyorsa bu bizim sorunumuz olmamalı siz gezi dediniz ağaç dediniz yolsuzluk dediniz millet size itibar etmedi yine etmeyecek
    Cevapla
  • Eren Erenli 9 yıl önce Şikayet Et
    Rüya mı görüyorsunuz Sayın Günay. Toplumun büyük çoğunluğu kaygı içindeymişmiş. Haklısın bayım biz uzaydan geldik. Biz bu toplumun bir ferdi değiliz. Siz asılsınız biz paryayız. Yemezler artık. Göreceksiniz ilk turda toplumun büyük çoğunluğunun ne istediğini..
    Cevapla
  • NurYolu 9 yıl önce Şikayet Et
    ah günay biz seni hic sevmemiştik . erdoğan seni toplumu kucaklamak için kültür bakanı yaptı bizde ses cıkarmadık usta senin ne olduğunu aslında biliyordu ? ama olsun ne olursan ol gel misali size şimdiden gecmiş olsun ilk turda usta kazanır
    Cevapla
  • metin teke 9 yıl önce Şikayet Et
    bizim hiç bir kaygımız yok.. Sizin adayınıza bizlerin kaygısı var, bir akp ve diğerleri var, sen rahat ol,
    Cevapla
  • cem can 9 yıl önce Şikayet Et
    HAKKATTEN!. ben siyasetçi olsam ve tayyip erdoğana rakip olsam vallahide billahide tallahide fesatlıktan çatlardım.eminim bunlarda çatlıyordur amma içten çatlıyolar.sen versen nolur vermesen nolur.biz onun arkasındayız yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti