Bakan Şimşek: Dağda ve şehirde huzur var

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valiliği'nin sivil toplum kuruluşları temsilcilerine verdiği iftar yemeğinde konuştu.

Bakan Şimşek: Dağda ve şehirde huzur var
Bakan Şimşek: Dağda ve şehirde huzur var
GİRİŞ 06.07.2014 13:36 GÜNCELLEME 06.07.2014 13:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valiliği'nin sivil toplum kuruluşları temsilcilerine verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada 'çözüm süreci'nden söz ederek, "Çok şükür bir süredir hem dağlarımızda, hem şehirlerimizde huzur var. Barış ve kardeşlik var" dedi.

Batman Valiliği'nin kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine verdiği iftar yemeğinde konuşan Maliye bakanı Mehmet Şimşek, 'çözüm süreci'nin önemli aşamaya geldiğini söyledi. Bakan Şimşek, "Bildiğiniz gibi bu konuda çok somut bir adım atılıyor. Meclisimiz, kanun tasarısını kabul etti. Bu kanun tasarısıyla birlikte bunun yasal altyapısı, yasal zemini ile güçlendiriliyor. Zaten çok güçlü bir siyasi irade ortaya konmuştu. Çok şükür, uzun bir süredir hem dağlarımızda, hem ovalarımızda, hem şehirlerimizde nispeten huzur var, barış var, kardeşlik var" dedi. Türkiye'nin etrafından çalkantıların olduğunun da unutulmaması gerektiğini hatırlatan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şöyle konuştu:

"Birçok ülkede büyük kargaşalar, insanlık trajedileri yaşanıyor. Ramazan ayında bile maalesef yanı başımızda yangınlar var. Tabii ki buradaki kardeşlik ortamının, huzur ortamının takdir edilmesi, desteklenmesi, güçlü bir şekilde bunun devam ettirilmesi Türkiye ve bölgemiz açısından hatta Ortadoğu açısından çok önemlidir. İlk defa bu bölgede bir ülke daha çok demokrasi, daha çok kardeşlik, daha çok özgürlük çerçevesinde karmaşık etnik bir sorunu Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın, diğer siyasi partilerimizin bu konudaki tutumu, duruşu çok önemlidir. Çünkü, en çok bu bölgenin, en çok Ortadoğu'nun huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Artık bu kadar yıldır dökülen kanların durması lazım. Bizim artık bir medeniyet inşasına çok daha güçlü, eskiden var olan ama bir süre kaybettiğimiz, şimdi yeniden inşa edeceğimiz, ettiğimiz bin yıllık kardeşliğimizi en güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. İnşallah bu Ramazan, bu kardeşliğimizin pekişmesine vesile olur."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    dağdaki huzurdan sana ne bakan?. dağa çıkan her şeyi kabul etmiştir. onların huzurundan bize ne?
    Cevapla
  • Yüzdeelli 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan haybeden konuşuyor.. Dağda huzur var mı bilmem; ama şehirde olmadığı kesin. Hayat şartları her geçen gün kötüleşiyor. İşsizlik almış başını gitmiş. Gençler kahvehanelerde akşamlıyor. İhtiyar babaların 3-5 kuruş emekli parasıyla geçiniyor bir çok aile. işsizlik rakamları ise hiçbir zaman gerçeği yansıtmıyor. Büyük şehirlerdeki gençler ücretlerin düşüklüğü yüzünden çalışmıyor. Bunların yerine işverenler Güneydoğu'dan ucuza çalışacak adam getiriyorlar. Büyükşehirlerdeki küçük atölyelerde bu kişiler sigortasız çalıştırılıyor. Şehirlerdeki suç oranları ise günden güne artıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?