İhsanoğlu Menderes'in köyü Çakırbeyli'de

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Merhum Başbakan Menderes'in baba ocağı Çakırbeyli'yi ziyaret etmenin demokrat olan herkese farzdır" dedi.

İhsanoğlu Menderes'in köyü Çakırbeyli'de
İhsanoğlu Menderes'in köyü Çakırbeyli'de
GİRİŞ 07.07.2014 21:33 GÜNCELLEME 07.07.2014 21:33

Çakırbeyli'deki konuşmasına başlayacağı sırada mikrofonun azizliğine uğrayan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, eline aldığı mikrofondan ses çıkmayınca bir türlü konuşamadı. Görevlilerin tüm uğraşlarına rağmen çalıştırılamayan mikrofon pili değiştirilmesine rağmen yine çalışmayınca bir başka görevli mikrofondaki temassızlığı giderdikten sonra Ekmeleddin İhsanoğlu konuşmasına başlayabildi.

Aydın programı kapsamında Merhum Başbakan Adnan Menderes’in Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli köyünü ve köydeki ‘Demokrasi Çınarı’nı ziyaret etti. İhsanoğlu’na ziyaretleri sırasında eşi Füsun İhsanoğlu, TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Bülent Tezcan, CHP milletvekileri Engin Özkoç Serdar Soydan, Faik Tunay ve Osman Aydın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz eşlik etti.

Aydın’ın aşırı sıcağı nedeniyle programına devam ederken bir süre mola veren ve Yenipazar’da Bulunan Yörük Ali Efe’nin kabir ve müze ziyaretini iptal eden Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Çakırbeyli Köyü’ndeki konuşmasına Çakırbeyli’nin önemini anlatarak başladı. İhsanoğlu “Çakırbeyli’ye gelmek ülkemizde demokrasinin beşiğine gelmek demektir. Burada ülkemizde demokrasi kahramanı Demokrasi Şehide Adnan Menderes’in ailesi destekçileri ve ona inanların olduğu yerde bulunmak demokrasi yolunda olan herkes için bence bir farzdır. Buraya gelmek demokrat olmak isteyen herkese farzdır. Biz bu farzımızı yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL’ÜN YOLUNDAN GİTTİ”

Köylülere hitaben yaptığı konuşmanın ardından halkla selamlaşıp isteyenlerle hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı adayı Ekmelddin İhsanoğlu, daha sonra Çakırbeyli Muhtarlığı’nda bulunan Menderes ve Ailesi’nin fotoğraflarından oluşan hatıra fotoğraflarının yer aldığı sergiyi izledi. Köy Muhtarı Mehmet Demir’den fotoğraflarla ilgili bilgi alan İhsanoğlu, daha önce köye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhtarla çektirdiği hatıra fotoğrafını da asılı görünce kendi fotoğrafının da anı olarak asılması için muhtarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

“SİYASİ POLEMİĞE GİRMEM”

Muhtarlıktaki sergi ziyaretinin çıkışında gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP adayı Selahattin Demirtaş ile ilgili açıklamasına ilişkin sorulan sorulara “Ben polemiğe girmem” diye cevap veren Ekmeleddin İhsanoğlu, konuşmasında “Türkiye’de demokrasi mücadelesi burada başlamıştır. Türkiye’de siyasette yüksek seviye Çakırbeyli’de başlamıştır. Biz buradan çok ders alabiliriz. Seviyeyi tutturmak beyefendiliği sürdürmek ve tartışmaların adabıyla ilgili olarak o dönemin siyasetçilerinden yani Menderes’ten ders çıkarabiliriz” sözlerine yer verdi.

Daha sonra Demokrasi Çınarı’na ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Demokrasi Çınarı önünde hatıra fotoğrafı çektirip, çınarın önündeki manavdan da armut aldı. Çakırbeyli’den oldukça yorgun ayrılan İhsanoğlu, Aydın Sevgi Yolu’ndaki halkla selamlaşma programını da iptal ederek istirahate çekildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!