CHP ve MHP'den Ekmel Bey'e özel gaf önleme ekibi

CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu basından uzak tutmak için ekip oluşturuldu. Ekibi Gürsel Tekin yönetiyor.

CHP ve MHP'den Ekmel Bey'e özel gaf önleme ekibi
CHP ve MHP'den Ekmel Bey'e özel gaf önleme ekibi
GİRİŞ 08.07.2014 07:44 GÜNCELLEME 08.07.2014 09:54
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Çatı adaylığı ilan edildikten sonra basınla her temasında gaflara imza atan Ekmeleddin İhsanoğlu'na basın kalkanı oluşturuldu. İhsanoğlu'nu zor durumda bırakacak sorular sorulmaması için çeşitli önlemler alan basın ekibi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e bağlı çalışıyor.

Basınla her temas ettiğinde gaflara imza atan İhsanoğlu, 'Filistin sorununda tarafsız kalmak gerekir, Cumhurbaşkanı yol ile ilgilenmemeli, Anayasa'nın bekçisiyim, siyaset dışı Cumhurbaşkanı olacağım' gibi açıklamalarıyla kamuoyunda tepki çekti. Tehlikenin farkına varan Tekin'e bağlı ekip hemen önlem aldı. İhsanoğlu, risk almamak için seçim kampanyasında basınla sınırlı temas kurmaya başladı. Gazetecilerle karşı karşıya geldiğinde de kendi istediği sorulara cevap vererek, diğerlerini cevapsız bırakıyor.

SORULAR YANITSIZ KALDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise İhsanoğlu'nun seçim kampanyasının büyük bölümünü geçireceği İstanbul temasları esnasında yanından ayrılmıyor. Önceki günkü program sırasında Tekin'in rolü belirgin olarak ortaya çıktı. Gezi Parkı ziyareti sırasında gazetecilerin Gazze'nin bombalanmasıyla ilgili soruları karşısında İhsanoğlu'nu hemen gazetecilerin yanından uzaklaştıran Tekin, muhtemel bir skandal cevabı önlemeye çalıştı. İhsanoğlu, Ankara'daki çalışmaları sırasında da Mısır'daki idamları soran gazetecilere cevap vermemeyi tercih etmişti. İhsanoğlu'nun, dünkü İzmir ve Aydın temasları esnasında da soru sorulmasına izin verilmedi.

RİSKİ SIFIRLAMA STRATEJİSİ

Ekmeleddin İhsanoğlu için riskli tüm basın aktivitelerinden uzak duracak bir strateji izlenirken, basın programı daha çok Tekin'le koordineli çalışan Mete Belovacıklı ve Özlem Gürses tarafından belirleniyor. Bu iki ismin yönettiği basın ekibi, İhsanoğlu'nun riskli televizyon programlarına çıkmasına, basın toplantısı düzenlemesine ve tartışma yaratacak soruları cevaplamasına izin vermiyor. Bunun yerine önceden planlanmış, hükümet karşıtı gazete röportajları, riskli soru sormayacak kişilerin televizyon programları tercih ediliyor.

MİTİNG DE YAPMAYACAK

İhsanoğlu seçim kampanyasında hiç miting yapmayacak ve halka hitap etmeyecek. Bunun nedeni şimdiye kadar bu yönde hiç tecrübesinin olmaması ve bir mitingde nasıl hitap edeceğinin bilinmemesi olduğu söyleniyor. Zaten İhsanoğlu da büyük halka hitap toplantıları ve miting düzenlenmesini istemedi. Bunun yerine şehirlerde salon toplantıları, esnaf ziyaretleri, şehir içi turlar şeklinde bir halkla ilişkiler düşünülmüş. Bu konudaki en büyük sorunun Ekmel Bey'in kampanyasını yürütecek, planlama ve strateji çizecek bir ekibin kurulamaması olduğu ifade edildi. Öte yandan, İhsanoğlu'nun programlarının duyurusu için Asuman Bayrak'ın sahibi olduğu Marjinal Porter Novelli ajansıyla anlaşıldığı öğrenildi. Daha önce Eczacıbaşı Menkul Değerler'de Yatırım Danışmanı olarak görev alan Bayrak, Tarih Vakfı, Türk Eğitim Derneği, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında etkin olarak çalışıyor. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 20
  • Hamza Karaaslan 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu muhaffakazarlar. olay size karsi degil zaten durum chp secmenini manupile etme cabasi basarilida oluyorlar hani chp secmeni uyumaya mahkum istesede istemesede gerekirse zorla D:
    Cevapla
  • İlk Nur 9 yıl önce Şikayet Et
    Miting yapmamak?. Nasıl miting yapmayacak ya hu :) Şaka mı bu? Cumhurun başkanı olmaya aday insan cumhurun arasına inemiyor he? Haha. Kusura bakmayın bu kadar korkak yarıştığınızı belli ederseniz avuclarınızın 2 kere yalanması gerekecek.
    Cevapla
  • mermus 9 yıl önce Şikayet Et
    o da bir insan. kazanamayacağınızı biliyorsunuz, milletin önüne adayımız aha bu buna oy verin diye çıkartabileceğiniz bir tek kişi bile yok. buldunuz bir hevesli dolaştırıp duruyorsunuz.. kazanamayacağını bile bile ne diye bu kadar gururuyla oynuyorsunuz adamın bırakın kendi haline . ya dolaştırıp durmayın yada bırakın istediği gibi davransın.
    Cevapla
  • Kadıoğlu25 9 yıl önce Şikayet Et
    ekmel aslında sen acınacak bir haldesin. kendi kararını kendin veremiyorsun senin cevap vermene bile karışanlar var ve ben cumhurbaşkanı olacağım diyorsun senin olacağın şeyin adını burada yazamıyorum ekmel, neyse 10 ağustos'a kadar bu ümitle yaşa ama sonrasında keşke bu adaylığı kabul etmeseydim diyeceksin çünkü çevrende hiç kimse kalmayacak ve sana yazık olacak ekmel. bu arada herkes sana ekmel dediği için ben de ekmel yazdım yoksa ben "din" kelimesini bir isimden atmak istemezdim ekmel.
    Cevapla
  • Paralel Millet 9 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik Duvarı. İsrailli dostlarınıza söyleyin sizede yapsınlar bir duvar. Onlar bu işte pek mahirdirler. Çarçabuk yaparlar. Sizinkininde adı Basın Duvarı olsun. Bu arada duvarı aşanlar olur ihtimaline karşı Gürsel Çatıda bekçilik yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti