Necdet Özel istifa etmiyor bırakıyor

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in istifa edeceği iddialarına yalanlama geldi.

Necdet Özel istifa etmiyor bırakıyor
Necdet Özel istifa etmiyor bırakıyor
GİRİŞ 09.07.2014 11:21 GÜNCELLEME 09.07.2014 13:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan bugünkü yazısında bu iddiaya yer verdi.

Çevikcan şunları yazdı;

Her Yüksek Askeri Şura öncesi olduğu gibi bu yıl da kulisler hareketli. Basına yansıyan söylentilerden biri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in görev süresinin dolmasını beklemeden YAŞ öncesi istifa edeceğiydi. Ancak Genelkurmay karargâhında Özel’in istifa edeceğine yönelik bir izlenim yok. Karargâha, her şeyin normal seyrinde gideceği havası hakim

2015’te emekli
Buna göre Orgeneral Necdet Özel, görev süresinin bitiminde, yani 1 Eylül 2015 itibariyle emekliye ayrılacak ve teamüllere uygun olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulisi Akar, Genelkurmay Başkanlığı görevi devralacak.
Akar’ın yaşı ve görev süresi seneye Genelkurmay Başkanı olmasına uygun. Yaşı müsait olduğu için Akar da Özel gibi 4 yıl Genelkurmay Başkanlığı yapabilecek.
Akar’ı, paralel yapıyla ilişkili göstermeye çalışan haberlerin gerçeği yansıtmadığı da vurgulanan bilgiler arasında.

Yeniçağ'dan Ahmet Takan da benzer şeyleri yazdı;

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in istifa edeceği haberlerine kaynak olan röportajın sahibi Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Özel'in istifa etmeyeceğini ancak 2015'te görev uzatımını da kabul etmeyeceğini yazdı. 

RAPORLU ÖZEL, KARARGAH'TA YAŞ'A ÇALIŞIYOR

Bu seneki Yüksek Askeri Şura'nın 4-5-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirten Takan, Necdet Özel'in sağlık durumu ve son günlerdeki mesaisini şöyle özetledi: "Genelkurmay Başkanı Necdet Özel yakalandığı zona hastalığı yüzünden bir süredir tedavi görüyor ve GATA’da sürdürülen tedavisi başarı ile tamamlanmak üzere. Özel, 26 Haziran’da yapılan, çözüm süreci paketi ve Irak’taki gelişmelerin ana gündem maddesi olan Milli Güvenlik Kurulu toplantısına hastalığın en ağır nüksettiği günlerde ve yakın arkadaşlarının, doktorlarının “katılmayın, evinizde istirahat edin” ısrarlarına rağmen ağrılar içinde katıldı. Necdet Özel, daha sonra doktorlarının verdiği 15 günlük istirahat raporuna da hiç aldırış etmeden her gün karargaha geldi ve çalışmalarına devam etti. Raporu 14 Temmuz Pazartesi günü dolacak olan Necdet Özel dün de Genelkurmay karargahında mesaideydi. Ve hakkında çıkan “istifa edecek” söylentileri ve ikinci kumpas senaryolarına aldırış etmeden en küçük bir yorum yapmadan Yüksek Askeri Şura’sının hazırlıklarını yapıyordu.."

İSTİFA ETMEYECEK, 2015'TE EMEKLİ OLACAK

"Gazeteci olarak ben de aynı soruyu net olarak sordum; 'Necdet Özel’in önünde 1 yıl daha var. İstifa eder mi?'.." diye yazan Takan cevabı da şöyle verdi: "Edindiğim net izlenim; istifa, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in kafasından hiç geçmiyor. Ama yapılan son yasal değişiklikle 2015’te görev süresinin 2 yıl daha uzatılması için imkan olan Necdet Özel bunu da istemiyor, reddediyor. Yani; Özel, normal süre olan 2015’te emekli olup Türk Silahlı Kuvvetleri’ne veda etmeye hazırlanıyor."

YORUMLAR 10
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Necdet Özel Paşam,a hayranız?.... ...ALLAH Emekliliğinde sağlıklı ve mutlu günler temennisi ile...ALLAH yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • atlantiks 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu aziz Millet ;. Hilmi ÖZKÖK ve Necdet ÖZEL paşalarını asla unutmayacak, İSİMSİZ KAHRAMANLAR olarak yüreğinde hep yaşatacaktır ! Onlar ki, bu cennet vatanın bugünlere gelmesinde en temel yapı taşlarıdır. Varolsunlar, sağolsunlar ! Dualarım onlar ve yol arkadaşları için.
    Cevapla
  • arthur 9 yıl önce Şikayet Et
    Bravo sayın Özele. Demokrasimizin gelişmesine yaptığı çok büyük destek için kendisine teşekkür ediyoruz. Bizlere bir G.K.B. nın nasıl olması gerektiğinin çok net bir örneğini sergiledi. Neydi o eski GKB ler. Her hafta basın toplantısı yapıp hükümete tehditler savuran bir Başbuğ vardı mesela. Allah muhafaza.
    Cevapla
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    özel paşa devam etsin. özel paşa emekli olmasın devam etsin isterım ama yinede karar tabiki kendisi verecek ! ! ama ismi gibi kendisininde özel bir paşa oldugunu hiç unutmucaz ! !
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Vatan yatar asyanın ortasında . Sen Yaşarsın Vatanın Dağlarında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi