AK Parti'li Elitaş: Bahçeli neden istifa etmedi?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Bahçeli'nin sözlerini eleştirdi.

AK Parti'li Elitaş: Bahçeli neden istifa etmedi?
AK Parti'li Elitaş: Bahçeli neden istifa etmedi?
GİRİŞ 09.07.2014 11:44 GÜNCELLEME 09.07.2014 11:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhalefetin, Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiği söylemlerini eleştirerek, "Sayın Bahçeli 2002 seçimlerine giderken niye başbakan yardımcılığından istifa etmedi? Niye eşit şartlar altında yarışı kabul etmedi? O zaman ahlaktı da şimdi ahlaksız oluyor" dedi.

Elitaş, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nda kimlerin istifa etmesi gerektiğinin ve bununla ilgili sürecin belli olduğuna dikkati çekti.

Muhalefetin bu konuyla ilgili ifadelerine değinen Elitaş, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli aday olabilme cesaretini gösterseydi Genel Başkanlık'tan istifa mı edecekti? Sayın Bahçeli Genel Başkanlık'tan istifa edip, çatı adayını göstermesi gerekirdi. Partisinden hiç kimsenin haberi yokmuş. Sayın Kılıçdaroğlu parti Genel Başkanlığı'ndan istifa edip, parti meclisini veya milletvekillerini toplayarak orada bir aday, çatı aday çıkarabilirdi. Niye Bahçeli'nin çatısında bir kiremit oldu ki. O da Genel Başkanken seçti ve sayın Kılıçdaroğlu'ndan başka hiç kimse bilmiyormuş, çatıdaki kiremitin ne olduğuyla ilgili. Sayın Kılıçdaroğlu eğer cesaret etseydi, korkmasaydı, ürkmeseydi, aday olabilseydi CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa mı edecekti?"

"Kendi ahlaklarını test etmeliler"

Elitaş, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in anayasaya, kanuna aykırı olmasına rağmen cumhurbaşkanı seçildiği gün Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevinden istifa ettiğini anımsattı.

Kanunda her şeyin açık ve net yazdığını vurgulayan Elitaş, şunları kaydetti:

"Başbakan milletvekilliği seçimine girerken Başbakan olarak giriyor, istifa ederek mi giriyor? Sayın Bahçeli 2002 seçimlerine girerken niye başbakan yardımcılığından istifa etmedi? Niye eşit şartlar altında yarışı kabul etmedi? O zaman ahlaktı da şimdi ahlaksız oluyor. Fikir değiştirenler kendi ahlaklarını test etmeliler. Şartlara göre şekil değiştirenler, bukalemun gibi renkten renge girenler, günün şartlarına göre konuşanlar önce geçmişte yaptıkları icraatlarına bakıp, bugün başkalarını farklı şekilde suçlamasınlar, kendi ahlaklarını test etsinler ve varsa terazileri ona koysunlar."

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefetin laflarını hiç kaale almıyorum, yaptıkları sadece çaresizlik !. Durumları o kadar kötüki düşünemiyorlar bile !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler