CHP'den Davutoğlu'na El-Şebab sorusu

CHP'li Faruk Loğoğlu, Bakan Davutoğlu'na sordu: El-Şebab bir terör örgütü müdür?

CHP'den Davutoğlu'na El-Şebab sorusu
CHP'den Davutoğlu'na El-Şebab sorusu
GİRİŞ 11.07.2014 11:31 GÜNCELLEME 11.07.2014 11:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na "El-Şebab hükümetinize göre bir terör örgütü müdür?" diye sordu. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Loğoğlu, Somali’de etkin olan El Kaide uzantılı El-Şebab örgütünün 8 Haziran 2014 tarihinde Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Başkanlık Sarayı’na bir saldırı düzenlediğini hatırlattı. Aynı örgüt daha önce de Mogadişu’daki Türkiye Büyükelçiliği inşaatına ve Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının bulunduğu bir araca saldırdığını dile getiren Loğoğlu, "Türkiye’ye ilişkin olarak şu açıklamayı yapmıştır: Müslümanların en büyük düşmanı NATO’dur ve Türkiye, NATO’nun bir parçasıdır. NATO Hıristiyan birliğidir. NATO, Türkiye’yi Müslüman halkları vuracak bir çekiç olarak kullanıyor. Gördüğümüz her Türk bizim için bir Amerikalıdan ya da İngiliz’den farksızdır. Gelişmeler Somali’de güvenlik ortamının giderek bozulmakta olduğunu göstermektedir. Bu durum dikkate alındığında ülkedeki vatandaş ve diplomatlarımızın can güvenliklerinin sağlanmasına önem ve öncelik verilmesi gerektiği izahtan varestedir." dedi. 

Bu bağlamda Loğoğlu, şu soruları yöneltti: "Somali’deki görevlilerimizin ve vatandaşlarımızın güvenlikleri için hangi önlemler alınmaktadır? Tahliyeleri düşünülmekte midir? Somali’deki saldırılar Hükümet’in radikal dinci örgütlerle ilişkilerine ve bu konuda izlemekte olduğu politikalara nasıl bir etki yapmaktadır? El-Şebab hükümetinize göre bir terör örgütü müdür?"

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
IMF'den Türkiye açıklaması