Metiner: Herkes bilsin ki PKK’yla...

Çözüm sürecinin bir bölünme süreci değil, bir bütünleşme süreci olduğunu söyleyen Mehmet Metiner PKK ile pazarlık iddialarını yalanladı.

Metiner: Herkes bilsin ki PKK’yla...
Metiner: Herkes bilsin ki PKK’yla...
GİRİŞ 11.07.2014 12:17 GÜNCELLEME 11.07.2014 12:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çözüm sürecinin bir al-ver süreci olmadığının altını çizen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, iddia edildiği gibi bir bölgeyi altın tepsi içinde PKK’ya sunmak için çözüm sürecini başlatmış değiliz, ifadeleri kullandı. 

TBMM Genel Kurulu'nda Çözüm Paketi'yle ilgili olarak söz alan AK Partili Mehmet Metiner, çözüm sürecini şöyle tanımladı: Çözüm süreci silah yerine siyasetin, ölüm yerine hayatın ikame edilmek istendiği bir sürecin adıdır.

Metiner, herkes bilsin ki PKK’yla bir bölgenin kaderi veya Kürt halkının geleceği müzakere edilmiyor. PKK’nın özerklik ve benzeri siyasi taleplerinin karşılanması gibi  bir pazarlık süreci de söz konusu değildir. Müzakerenin eksenini iki şey oluşturuyor: Eve dönüş ve siyasete dönüş, ifadelerini kullandı. 

Siyasallaşmadan korkmamak gerektiğini dile getiren Metiner, PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili olarak da şu sözleri söyledi: 

"Silahların ebediyen bırakılıp siyasette karar kılındığı bir süreçte herkes kendi talebinin siyasetini kendisi yapacaktır. PKK’yı meşrulaştırdığımız iddiası da kesinlikle doğru değildir. Elinde silah olan hiçbir örgüt meşrulaştırılamaz. Silah yerine siyaseti tercih edenlere evlerine dönüşün imkânını sağlamak PKK’nın meşrulaştırılması biçiminde tanımlanamaz. Çözüm süreciyle PKK silahlarından arındırılıp yasal ve meşru bir alana çekilmek isteniyor. Bu ikisi arasındaki farkı gözden kaçırmamak gerekir. Çözüm sürecinin bölünmeyi getireceği iddiası da zinhar doğru değildir."

Çözüm sürecine, 'inkâr, asimilasyon ve zora dayalı politikalarla bölünmenin eşiğine getirilmiş Türkiye’yi, farklılıkların kabulü ve eşit yurttaşlık anlayışı temelinde yeniden bütünleştirme projesi' rolünü biçen Metiner, çözüm süreci başarıya ulaşması durumunda ülke bölünmüşlük olmayacak, tam tersine daha da bütünleşmiş olacaktır, dedi. 

YORUMLAR 4
  • c kayışçlr 9 yıl önce Şikayet Et
    EŞİT ÇÖZÜM İSTİYORUZ. SAYIN siyasiler, Eşit ÇÖZÜM İstiyoruz,, Siyasiler,Kendi,AİLESİ,ve,YAKIN ÇEVRESİNİ SUÇ,İşlediyi,halde YARGILATMADIĞI Gibi, TERÖRİST,pkk,kck,ya,HÜRRİYET YASASI,Çıkarıyor,(DESTEKLİYORUZ)FAKAT HÜRRİYET,ve ÖZGÜRLÜKLERDEN, Her,Vatandaşa,EŞİT,YARARLANMA,Hakkı tanınmıyor,Yani, KREDİ,KARTI Borçlusu,yada, haksız yere YALANCI,ŞAHİTLERLE, 20,sene ceza,almiş vatandaş, CEZAEVİNDE,kalacak, AMA,PKK,kck,serbest,olacak, ve,bugün itibarıyla, ceza evlerinde,KCK,lı,KALMADI,hepsini,saldılar, hükümet,EŞİT,ADALETİ,her,VATANDAŞA UYGULANMAK,Zorundadır, şuan GENELAF,her,Vatandaşın HAKKIDIR, adil,eşit,adalet,GENELAF,istiyoruz.
    Cevapla
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Oradan. Biz de yedik !!!!
    Cevapla
  • ahmet kadı 9 yıl önce Şikayet Et
    TOPRAK . eğer uğrunda ölen varsa vatandır..............
    Cevapla
  • Sandimo 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇÖZÜM. Adamın biri kolu ağrıyor diye doktora gidiyor. Doktor da tıbbın tüm imkanlarını seferber edip ÇÖZÜM diye adamın kolunu kesiyor. Ama bir de tesellisi var artık kolun ağrımayacak. Tabi yersen!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor