Erdoğan'ın adaylığı için AYM'ye başvurdu

Mahmut Tanal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

Erdoğan'ın adaylığı için AYM'ye başvurdu
Erdoğan'ın adaylığı için AYM'ye başvurdu
GİRİŞ 11.07.2014 16:09 GÜNCELLEME 11.07.2014 16:17
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bireysel başvuru dilekçesini Anayasa Mahkemesine veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, çıkışta yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru yaparak, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz ettiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı adayının tarafsız olması, cumhurbaşkanı olabilecek kişinin toplumu kamplaştırmaması gerektiğini söyleyen Tanal, AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi kararıyla, demokratik, laik cumhuriyet ilkelerine aykırı eylemlerin odağı haline geldiği gerekçesiyle hazine yardımından mahrum bırakıldığını ifade etti.

Tanal, bireysel başvurusuyla ilgili şunları kaydetti:

"Başbakan Erdoğan'ın kendisinin ve ailesinin yüzlerce yolsuzluk, rüşvet, irtikap, ihaleye fesat karıştırma, zimmet ve kalpazanlık suçlarından dolayı dosyaları bulunmaktadır. Tüm bu vasıflar ve niteliklere sahip bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti Devletinde cumhurbaşkanı olması mümkün değildir. Çünkü bunu engelleyen hem Anayasamız hem de uluslararası sözleşmeler var."

YSK'ya yaptığı başvurunun kabul edilmediğini ve cumhurbaşkanı kesin aday listesinin Resmi Gazetede yayımlandığını kaydeden Tanal, bu nedenle bireysel başvuru hakkını kullandığını dile getirdi.

Tanal, Yüksek Mahkemeye, AK Parti hakkındaki kapatma davası ve Erdoğan hakkındaki tüm iddiaları içeren 500 sayfalık bireysel başvuru dilekçesi sunduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • ramazan kerkez 9 yıl önce Şikayet Et
    BİR ADIM . ya şu chp de bir tane akıllı varsa bir adım öne çıksında bir göreyim.
    Cevapla
  • iryah 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırcılar olmasın. bu bireysel başvuruyu da çocuk oyununa çevirdiler. Topunu çaldıran çocuk aym ye gidecek nerdeyse. sen kendi başkanına bak maho amca. Onun hakkında da bir sürü itham var. şu başvuruyu aslında chp lilere falan yani hayırcılara yaptırmayacaksın aslında böyle cıvığını çıkarırlar işin.
    Cevapla
  • kemalk 9 yıl önce Şikayet Et
    köşedeki fırına kadar yolunuz var. fırıncılar odasına adayınız seçilemeyecek diye kopardığınız yaygaraya bakın bir seferde hayırlı bi iş için koşturun millet görsün yok ama nerde fitne fesat siz ordasınız sonunuz yakındır inşallah biz cumhur olarak reisimizi recep tayyip erdoğan olarak belirledik şimdi siz milletsiz milletvekilleri nereye giderseniz gidin .
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Ajanı. İç savaş çıkartmaya uğraşıyor, çıkartıp kaçacak.
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 9 yıl önce Şikayet Et
    ADAMIN ZORUNA BAK!. AYM'ye gideceğine Cumhurbaşkanı olarak oy verin de belki o sayede CHP oyları artar ...yoksa o oldukça işiniz zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi