İhsanoğlu Celal Bayar’ın anıt mezarında

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Bursa’da 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarı ve Celal Bayar Müzesini ziyaret etti.

İhsanoğlu Celal Bayar’ın anıt mezarında
İhsanoğlu Celal Bayar’ın anıt mezarında
GİRİŞ 12.07.2014 17:05 GÜNCELLEME 12.07.2014 17:05

Bursa’nın Gemlik ilçesi Umurbey Mahallesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, mahalle meydanında toplanan Umurbeyliler tarafından coşkuyla karşılandı. Ziyarette CHP ve MHP Bursa milletvekilleri, İhsanoğlu’na destek veren partilerin il başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu.

Ziyarette MHP tarafından çiçek takdim edilen İhsanoğlu, çiçeği merhum Celal Bayar’ın mezarına bıraktı. CHP tarafından ise zeytin dalından yapılmış tablo hediye edildi. Zeytinin barışı simgelediğini ifade eden İhsanoğlu, "Ülke genelinde barış içinde kalmamız önemli. Kargaşadan yana olan siyasetten uzak olmamız gerekir" dedi.

Celal Bayar’ın mezarında dua ettikten sonra Celal Bayar Müzesi’ni de gezen İhsanoğlu, müzede bulunan eserleri yakından inceledi. İhsanoğlu, daha sonra zeytinin barışı ve demokrasiyi simgelediğini söyleyerek, anıt mezarın bahçesine zeytin ağacı dikti. Müze ziyareti sonrası meydandaki parka vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, seçimi yüzde 55 oyla alacağını söyledi. İhsanoğlu’na Umurbeyliler tarafından zeytin ve zeytinyağı armağan edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı