Bakan Eker Erdoğan’a hitabını değiştirdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Erdoğan’dan ’Sayın Cumhurbaşkanımız’ diye bahsetmeye başladı.

Bakan Eker Erdoğan’a hitabını değiştirdi
Bakan Eker Erdoğan’a hitabını değiştirdi
GİRİŞ 12.07.2014 17:09 GÜNCELLEME 12.07.2014 17:09

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Elazığ Havaalanı'nda Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Kendisinin yetim çocuklar için düzenlenen iftar programına katılmak için Elazığ’dan Malatya’ya gideceğini ifade eden Bakan Eker, "Türkiye çok önemli bir süreçte ve yeni bir aşama kaydediyor. Buna yeni Türkiye diyoruz. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları doğrudan kendi başkanlarını yani Cumhurbaşkanını seçecek. Daha önce millet meclisinde, vekillerin marifetiyle seçiliyordu. Biz 12 senedir AK Parti olarak Türkiye’de önemli reformlara imza attık. Türkiye’de demokratikleşme, sivilleşme, ekonomi alanlarında ve diğer tüm sahalarda çok büyük gelişmeler sağlandı. Şimdi yüzde 70’e yakın oyla halkın evet cumhurbaşkanını bizim seçmemiz lazım demesinin ardından yapılacak ilk seçimde AK Parti yeni bir vizyonla adayını ortaya koydu. Sayın başbakanımız 12 yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşsiz bir siyasi başarıyla liderliğini ortaya koydu. Genel başkanımızı biz Türkiye Cumhuriyetimizin Cumhurbaşkanı olarak önerdik" dedi.

ERDOĞAN’A: "SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ’Sayın Cumhurbaşkanımız’ diyerek bahseden Bakan Eker, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız vizyonunu ortaya koydu. Yeni Türkiye, daha demokratik bir Türkiye, daha müreffeh bir Türkiye. Sadece kendi sınırları içerisinde kendisi olarak var olmayı değil, bir çok sahada bölgede ve dünyada öncü olmayı hedefleyen bir Türkiye profili çiziyor, bunu vaat ediyor. Eğer milletimiz teveccüh eder bizim adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak seçerse Türkiye’yi imkanı, kabiliyeti çok daha yüksek bir ülke oluşturacak. Bunun için çaba sarf edecektir. Onun için biz milletimize inanıyoruz, güveniyoruz. İnanıyoruz ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık eşsiz bir siyasi mücadele ve liderlikle arkasında çok geniş ve büyük bir hizmet birikimi ile milletimize yeni bir dönemde yeni safhada yeni aşamada daha güzel hizmetlerle yoluna devam edecektir."

Bakan Eker, daha sonra Malatya’ya gitmek üzere Elazığ’dan ayrıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı