Başbakan'dan muhalefete çok sert tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da katıldığı iftar programı sonrası açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 12.07.2014 21:50 GÜNCELLEME 13.07.2014 00:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Erdoğan açıklamalarında CHP ve İhsanoğlu'nun Filistin olaylarıyla ilgili tarafsız olma çağrısına karşı çok sert açıklamalar yaptı. Erdoğan konuşmasında Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç ile ilgili duygusal bir anısını da anlattı.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Aliya İzzet Begoviç için şuru kapalı kötü diyorlardı. Bizde ziyaretine gittik. Bana ‘’Buralar Evlad-ı Fatiha’ndır buralar size emanettir. Ben gidiyorum Tayyip kardeşim buraları yalnız bırakmayın’’ dedi. O bilge insan ertesi gün rahmetli oldu.

Demek ki gitmeseydim göremeyecektim ve şu anda konsey başkanı olan oğlu bana şunu söyledi, ''Siz hasteneye gelene kadar babamın şuuru kapalıydı, siz gelince babamın şuuru açıldı.'' Üzerimizde böyle bir tarihi bir yük var.

Biz tarihi sorumluluğumuzu yerine getirelim. Bizim kardeşlik anlayışımız böyle vicdansız bir anlaşıya engeldir. Bizim ülkemize gelen herkes bizim kardeşimizdir bize sığınanlara sahip çıkmak bizim sorumluluğumuzdur. Onların çocukları torunları bizi asla unutmayacaktır.

Allah’a hamdolsun gücümüz var imkanımız var. Onun için Suriye ve Irak hiçbir zaman yalnız olmayacak. Özellikle Filistin Türkiye’yi asla kaybetmeyecektir. Zulme rıza gösterenler zalimdir. Kurda merhamet etmek kuzuya zulümdür.

BORALTAN OLAYI

Boraltan köprüsü acısını milletimize bir toplantıda anlatmıştık. 1944’te 146 Azeri kardeşimiz Rus zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınmıştı. Türkiye bu kardeşlerimizi Stalin’in askerlerine verdi. Ozaman CHP iktidardı. Bu geçmişi iyi değerlendirmemiz lazım. Azeri kardeşlerimiz Boraltan köprüsünün karşısında askerlerimizin gözü önünde kurşuna dizildi. Giderken de askerlerimize ''Bizi onlara teslim etmeyin bizi siz öldürün'' demişlerdi. Ah CHP ah senin gidecek yerin varmı.

Geride ki o merhametsiz tek parti dönemi CHP’ydi. Biz evlatlarını satanlardan olmayacağız.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • yakup pınarcı 9 yıl önce Şikayet Et
    EDEBİYATIMIZA YENİ BİR AKIM EKLENMİŞ.... "MAĞDUR AKP EDEBİYATI" 2002-2014. algı operasyonları ve mağdur edebiyatı ile yasayı parti lehine çeviren bir yönetim elbet bir gün ALLAH'IN, YÜCE RABBİMİN HUZURUNA çıkacak işte o gün ve şimdi HAKKIMI HELAL ETMİYORUM...
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Ateş Olsan. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Bu dünya Saddama Kaddafiye kalmadığı gibi sanada kalmaz.
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu Tarih birde gerçek yazılsa. Görse İnsanlar bu asil Millete neler yaşatılmış,bu asil Millet nelere katlanmış...146 kişiyi elleriyle rus a teslim etmişler evet,bunu ben de okudum,bugün Osmanlı coğrafyasının her karışında bize muhtaç insanları unutmayacağız ...Sen dik dur yiğit bir dim dik arkandayız...
    Cevapla
  • erdal oz 9 yıl önce Şikayet Et
    Chp İsmi Bir Kamuflajdır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Asıl İsmi KHP dir. Yani Kominist Halk Partisi. Cumhuriyetle uzaktan yada yakından alakası yoktur.Bu kamuflajıda ismet inönü yapmıştır ve hala devam etmektedir.Bunların dinle imanla alakası Yoktur. İhsanoğluda bunların adayıdır. Rabiya Olaylarındaki başkanlık döneminde bunu açıkca göstermiştir.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    O zamanki (şimdiki de olur) CHP yöneticilerine sormak lazım; Stalin’in askerlerini mi severler, Azeri kardeşlerimizi mi? . Biz solcu komünistlerin Marks, Lenin, Stalin, Mao diye yırtındıkları zamanı biliriz. Hoş gören için daha yakında gerçekleşmiş olan Gezi kalkışması bile neyin ne olduğunun göstergesidir de anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri