İhsanoğlu: Camilerin gölgesinde siyaset yapılmaz

Çatı aday İhsanoğlu, camilerin gölgesinde siyaset yapılmayacağını sadece ibadet yapılabileceğini söyledi.

İhsanoğlu: Camilerin gölgesinde siyaset yapılmaz
İhsanoğlu: Camilerin gölgesinde siyaset yapılmaz
GİRİŞ 13.07.2014 16:59 GÜNCELLEME 13.07.2014 16:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

MHP ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Trakya bölgesinde planladığı seçim çalışmaları dolayısıyla bugün Edirne’ye geldi.

Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Bursa’dan helikopterle Edirne’ye geldi. Trakya Üniversitesi Balkan yerleşkesi helikopter pistinde CHP, MHP ve DSP il teşkilatları olmak üzere Edirneliler tarafından karşılanan İhsanoğlu, seçim otobüsü konvoyu ile Edirne Belediyesi binasına gelerek belediye başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan günün anısına İhsanoğlu’na tablo hediye etti.

İhsanoğlu, belediye ziyaretinin ardından Edirnelilere hitap etmek için beraberindeki heyetle birlikte Selimiye Taşodalar’a gitti. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Erdal Akgün, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’na başak demeti hediye etti. Burada Edirneli vatandaşlara hitaben konuşan İhsanoğlu, Trakya ve Edirne’nin Türkiye’nin tahıl ambarı olduğunu söyleyerek, buğdayın önemine dikkat çekti.

“BUĞDAY TANELERİ BİZİM BEREKETİMİZ, SERVETİMİZ VE EKMEĞİMİZDİR”

İhsanoğlu, kendisini çıkmış olduğu bu zorlu yolda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Sultanların şehri Edirne’de bu zorlu yolda beni yalnız bırakmayan eşim ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu başaklarla karşılanmak beni çok memnun etti. Bu demek oluyor ki bizim kampanyanın mesajı alay edenlere buradan armağan olsun. Dün Celal Bayar’ın huzurunda bize verilen ekmeği 10 bin kişinin huzurunda yedik. Bu bereketli tarlalardan bize verilen başak buğdayı eğik neden çünkü mütevazidir. Buğday taneleri bizim bereketimiz, servetimiz ve ekmeğimizdir. Temenni ediyorum ki bu buğdaydan herkes nasibini alsın."

“BİZİM İÇİN BİR TEK BAYRAK VAR"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin diğer siyasi seçimlerden farklı olduğunu anlatan İhsanoğlu, şunları söyledi: “Biz seçimlerde milletvekili, belediye başkanı seçmiyoruz. Burada hiçbir başka siyasi partinin filaması yok. Bir tek bayrak var. O da milli bayrağımız, bizim şanlı bayrağımız başka bir şey yok. Çünkü biz milletvekili, başbakan seçmiyoruz. Biz devletimizin başını seçiyoruz. Türk Cumhuriyeti’nin ve milletimizin temsilcisini seçiyoruz. Bu seçimler bundan ibarettir. Ve o makama layık en iyi seçimi yapacağınızdan eminim."

Buraya namazı eda etmeye geldiklerini belirten İhsanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Camilerimizin huzurunda, camilerimizin gölgesinde siyaset yapılmaz ibadet yapılır. Selimiye’de Edirnelilerle birlikte tekrar secdeye vardığımız için çok mutluyum. Burada politika yapılmaz."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • mehmet yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    cahil... sen daha siyasetin ne oldugunu bilmiyorsun kalkmıssın ukalalık yapıyorsun desene senın proflugunda fos. Siyaset en buyuk ıbadettır yapmasını bılene a öküz evladım benim..
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    İslam. siyasetin ta kendisidir. insanın hayatının her alanında hükümleri yok mu? varsa,İslamında bir yöenetimi vardır.
    Cevapla
  • at_fil_vezir 9 yıl önce Şikayet Et
    cehalet. Bu şahsa birisi tarafsız bir gözle ,sevgili peygamberimizin 23 yıl boyunca toplumu nasıl yönettiğini anlatsın.Siyaset denilen sey toplumu yönetme basarısı ve sanatıdır.Ve sevgili peygamberimiz bu sanatı yıllarca mescidi nebevinin gölgesinde degil bizzat içinde yapmıştır.Ama işte din düşmanı ,Allah ve kuran düşmanı MHP ve CHP nin agzıyla konusursanız papağan gibi onların sözlerini tekrarlarsınız...
    Cevapla
  • yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    Rolünü oynamaya çalışıyor. seni oynatanların kime hizmet ettikleri malumdur. boş vaatlerden boş umutlardan öteye gitmeyen açıklamalardır bunlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek