CHP'li vekil Erdoğan için AYM'ye başvurdu

CHP'li Tanal, Erdoğan'ın adaylığından sonra görevinden istifa etmiş sayılması için AYM'ye başvuruda bulunduğunu açıkladı.

CHP'li vekil Erdoğan için AYM'ye başvurdu
CHP'li vekil Erdoğan için AYM'ye başvurdu
GİRİŞ 14.07.2014 12:34 GÜNCELLEME 14.07.2014 12:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adaylığının Resmi Gazete'de yayımlanması itibariyle görevinden istifa etmiş sayılması için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Tanal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, daha önce, hakkındaki fezlekeler nedeniyle Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olamayacağı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduklarını anımsattı.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili bugün Anayasa Mahkemesi'ne ikinci bir bireysel başvuruda bulunduğunu belirten Tanal, Erdoğan'ın, adaylık sürecinde Başbakanlık görevinden istifa etmiş sayılmasını talep ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylarının listesinin Resmi Gazete'de yayımlanarak kesinleştiğini anlatan Tanal, Cumhurbaşkanlığı Kanunu'na göre, Erdoğan'ın, adaylığının Resmi Gazete'de yayımlandığı gün itibariyle görevinden istifa etmiş sayılacağını savundu.

Bu konuda YSK'ya da başvurduklarını anımsatan Tanal, ancak YSK'nın, "Başbakan memur değil, istifa etmesine de gerek yok" sonucuna vardığını kaydetti.

Ceza Kanunu'nda yapılan tanımına göre, Başbakan Erdoğan'ın bir kamu görevlisi sıfatı taşıdığını belirten Tanal, aynı tanımın, hukuk fakültelerindeki idare hukuku kitaplarında da yer aldığını ifade etti.

Tanal, başvurusunda, Yargı Hukuk Genel Kurulu'nun, Başbakanı'ın kamu görevlisi olduğuna dair 1983 tarihli kararını da ibraz ettiğini söyledi.

Mahmut Tanal, "Başbakan istifa etmediği sürece demokratik hukuk devletinin tüm ilkeleri ihlal edilmiş olur. Başbakan'ın istifa etmeden seçim sürecine girmesi adaletsizliktir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • sadık yavaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bu chp ye oy verenlereee. sadece şunu söylemek istiyorum. Koyun musunuz? güdülmek istiyorsanız yabancıya gitmeyin bizim Anadoludaki çobanlar sizi güder.....hiç mi beyniniz çalışmıyor yaaaa....
    Cevapla
  • ahat duran 9 yıl önce Şikayet Et
    Açıklama. Ne başvurması bunlar zaten aym nin bahçesinde kalıyorlar. camdan beri uzatmıştır başvuru dilekçesini.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    ANAL KAFA BOŞ KAFA. yazıp versen yine anlamaz çünki kafa nato
    Cevapla
  • KaaN 9 yıl önce Şikayet Et
    mrb. amaçları adil yarışmak deil bunların zihniyetleri belli amaçları başbakan istifa edince dokunulmazlıgı kalksınki hemen tutuklansın yemezler evladım yemezler kel mahmudum hade cehalet kalmış halkın partisi hade gülüm kapı orda kudurmaya devam edin siz :)
    Cevapla
  • NURETTİN ÇETİN 9 yıl önce Şikayet Et
    NE ZAHMET. acele etmeyin 28 ağustos ta zaten istife edecek boşuna kağıt ve zaman harcamayın.sizi gidi demokrasi havarileri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi