Gül'den 'hizmete devam' sözü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TOBB'un düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Gül, yemek sonrası düzenlenen toplantıda konuştu.

GİRİŞ 15.07.2014 00:20 GÜNCELLEME 15.07.2014 00:32

Cumhurbaşkanı Gül, TOBB'un 78. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket töreninde konuştu. Gül, TOBB'a verdiği önemi her seferinde gösterdiğini,  Cumhurbaşkanı olarak yaptığı bütün devlet ziyaretlerinde işadamları ile birlikte gittiğini anlattı.  Gül, gittiği her yerde iş konseyleri toplantısı yaptığını anlattı. 

Gül satır başları ile şunları söyledi

-Bazen sizlere çok önemli görevler verdik.  Bazen sizlere diplomasi yaptırdık.  Gazze'de ilişkilerin normalleşmesi için çabalar göstermenizi istedik. 

-Odalar Birliği olarak siz sadece mensuplarınızın zenginleşmesi için değil Türkiye'nin dertleri ve kalkınması için çaba gösterdiniz. Türkiye dışındaki işlerinizi hep beraber takip ettik.  Öyle oldu ki sadece bir proje için o işi alabilmeniz gittiğimiz ülkeler oldu. 

-Neticede siz kazandınız. Sizin sayenizde Türkiye kazandı. 

7 YILLIK GÖREV SÜRESİNDE TÜRKİYE

-7 yıllık görev sürem dolmak üzere. Cumhurbaşkanlığım süresi içinde 35 milyar dolarlık işi sizler aldınız. 

-Türkiye'de son 12 yıl içinde çok büyük değişimler oldu. Çok büyük başarılar elde edildi. 

-2001 yılındaki krizi fırsata çevirdik. Ama sadece ekonomik değil, köklü değişiklikler, yapısal reformların sayesinde bu noktaya ulaştık. 

-250 milyar dolarlık GSMH'dan 850 Milyar dolarlık GSMH'ya bu şekilde geldi. 

-Bütün bunlar yapılırken Türkiye'nin değişiminin önündeki lokomotif işadamları oldu. 

-Tamamen belirsizlikler içerisindeki bir ülkeyi öngörülebilir hale getirilince, işdünyası sel gibi çağladı. Kendi şirketlerini büyütürken Türkiye'yi de büyüttüler. 

-Türkiye'nin taşı toprağı gerçek anlamda altın haline geldi. 

-Son birkaç yıl içinde kendi iç konularımızla uğraştık ve gücümüzü başka alana harcadık. Şimdi ise yeniden roketleri ateşlemesi, yeni reform heyecanını yakalaması gerekir. 

-10. Kalkınma planında bunlar yazılı. Siyasi ve ekonomik reformları sürdürmek, eğitimin kalitesini en iyi şekilde yükseltmek. 

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK KANUNA İMZA

-- İki gün önce çok önemli bir kanunu imzaladım.  Araştırma geliştirme ve bunlara üniversitelerin iştirakini de sağlayan bir kanun imzaladım. Belki de en önemli kanunlardan biri idi.  Göreceksiniz 3-4 sene sonra Türkiye'nin başarıları,  AR-GE ve verimlilikte çok büyük artış olacaktır. 

-Etrafımızda bütün olup bitenleri göz önüne aldığımızda Türkiye güvenli bir ada. İnsanlar evini barkını terkedip gelebildikleri yer Türkiye, Suriye'de olanlar, Irak'ta olanlar, binlerce yüzbinlerce insanlar geldi. Tanıdığımız bildiğim şehirler mahallelerin halini ekranlarda görüyoruz. 

-Memleketimizin, ülkemizin kıymetini bilelim. Diyarbakır'dan Yozgat;'tan Erzurum'dan Adana'dan insanlar burada. Türkiye'nin her tarafının kendine özgü güzellikleri özellikleri var. Bunlar zenginliğimizdir.

-Sanayisi güçlü olmayan ülke büyük bir ülke olamaz, gelişmiş ülkelerin arasına da katılamaz.  Sanayiyi muhakkak daha çok teşvik etmemiz gerekir. 

TÜRKİYE'NİN CARİ AÇIK KABUSUNDAN KURTULMASI İÇİN

-Büyümeyi yapabilmek için Türkiye mutlaka cari açık vermek zorunda kalıyor. Cari açığı düşürmek için de büyümeyi düşürmek zorunda kaldık.  Türkiye cari açık meselesini çözmesi gerekir. Cari açığı çözebilmesi için sanayinin daha iyi olması daha çok yatırım yapılması ve daha çok tasarruf yapılması gerekir. 

-İnşallah Ağustos ayı sonunda Cumhurbaşkanlığı görevim bitecek. 7 yıl boyunca Türkiyenin birliğini tesis temek için çaba harcadım. 2007 yılında yaşananları düşünürseniz, ben hep geride bıraktım. Kapılarımı açık bıraktım ve göreve gelmemi istemeyenlerin bile geldiği kapı oldu.  En rahat bir şekilde Çankaya geldiğiniz,  yemeklere katıldığınız iş toplantıları yaptığınız mekan oldu. İnanıyorum ki bundan sonra da böyle olacaktır. 

-Milletlerin tarihinde sıkıntılı dönemler olabilir, Bu sıkıntılar olgunlukla aşılabilir. Ben hep geleceğe baktım. Bu milletin farklılıkları ayrılıkları zenginlik olarak görerek yürümek gerektiğine inandım. 

-İllerin eşrafı, önde gelenleri sizlersiniz. O illeri kalkındıranlar, geliştirenler sizlersiniz. Gittiğim bütün illerde halkın seçtiği hangi partiden olursa olsun hepsini ziyaret ettim ve hepsine de siz bu ülkeye aitsiniz dedim. 

GÜL'DEN KÖŞK SONRASI DÖNEM İÇİN AÇIK MESAJ

-Bugün barışın huzurun tesis edildiği bir noktadayız. 7 yıllık görevim bitti. Ben çocukluğumdan beri vatan ve millet meseleleri ile ilgilendim. Şüphesiz ki bundan sonra da milletime hizmet etmeye devam edeceğim.  Millete hizmet etmenin çok yolları vardır. bunun nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz. 

-Bu vesile ile sizlere veda konuşması yaptım. Rıfat Bey bize veda yemeği vermiş oldu. Hepinize başarılar diliyorum. Hepinizin başarıları ile gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi