Demirtaş: Meydanın boş olmadığını görecek

Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Yıllardır MHP ve CHP'nin taşıdığı suyla AKP'nin değirmeni dönüyor. " dedi.

Demirtaş: Meydanın boş olmadığını görecek
Demirtaş: Meydanın boş olmadığını görecek
GİRİŞ 15.07.2014 00:20 GÜNCELLEME 15.07.2014 00:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi üyeleriyle birlikte iftar yaptı. İftardan sonra konuşma yapan Demirtaş, muhalefet partilerinin görevlerini yerine getiremediğini belirterek, “Bugün meydan boş tabii. Karşısında kimse yok tabii. Ama şimdi artık büyük bir demokrasi, büyük bir halk gücünü karşısında görecek. Meydanın boş olmadığını görecek. 

CHP’nin, MHP’nin Başbakan’a terk ettiği meydanı, oluşan bu muhalefet boşluğunu, biz kendi öz gücümüzle dolduracağız. Yıllardır MHP ve CHP'nin taşıdığı suyla AK Parti'nin değirmeni dönüyor. Sözde ana muhalefet partisi görevini yürüten bu partilerin yanlış muhalefet tarzıyla, AKP çarkını çevirebildi. Bu gidişata 'dur' diyebilmenin de tek yolu özgürlükler, demokrasi ve kardeşlik konusunda gerçek, samimi projelerle ortaya çıkmaktır. Bizim farkımız budur” değerlendirmelerinde bulundu.

“Suriye, Irak, Lübnan’dan, Filistin’e kadar yaşanan dramı biliyorsunuz. Eğer orada mezhepler, kimlikler bir arada, kardeşçe mücadele etmeyi başarsalardı, bugün içine düştükleri bu trajediyi yaşamamış olacaklardı” diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye ve Irak'ta yaşananlar Türkiye açısından önemli dersler çıkartılması gereken büyük mevzulardır. Tek bir mezhep, tek bir kimlik diyen herkes, bu toprakların gelmiş geçmiş en büyük vatana ihanet suçunu işliyor. Kim ‘bu topraklarda benim dışımda kimsenin yaşama hakkı yok' diyorsa, asıl bölücü odur. Kim ki, 'benim dışımda inanç ve bir din yaşayamaz' diyorsa bu topraklara asıl zararı veren odur. Bunlar tekçilikten başka hiçbir şeyi savunamıyorlar. Hala meydanlarda tek dil, tek millet diye meydanlarda bununla övünerek geziyorlar. Tek dil, tek millet artık bir mahallede, sokakta bile yok. Sen 76 milyonluk bir ülkeye nasıl tek dil, tek milleti dayatabilirsin. Bu kutsal değermiş gibi bunu eleştiren herkese bölücü terörist ilan ediliyor.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • umutoo 9 yıl önce Şikayet Et
    slm. gercekten cok doğru yerınde tespit (bu halk nezman bilinçlendiği zamn ozman senın gibi değerli insnlar ozamn kazanır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor