İhsanoğlu Gaziantep'e iftar için sıraya girdi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, iftarını Gazianteplilerle birlikte açtı.

İhsanoğlu Gaziantep'e iftar için sıraya girdi
İhsanoğlu Gaziantep'e iftar için sıraya girdi
GİRİŞ 16.07.2014 22:12 GÜNCELLEME 16.07.2014 22:12

Seçim kampanyası kapsamında Gaziantep’e gelen Ekmeleddin İhsanoğlu, yoğun programının ardından Masal Park içerisinde düzenlenen iftar programına katıldı. İftara katılanları tek tek selamlayan İhsanoğlu, eşi Fisun İhsanoğlu ile birlikte sıraya girerek tabldotta iftar yemeğini alıp, iftarını Gazianteplilerle birlikte açtı. Çatı aday İhsanoğlu’na CHP, MHP, BBP İl Teşkilatı üyeleri de eşlik etti.

İhsanoğlu, iftarını açmasının ardından iftar programına davetli olan Gaziantepli vatandaşlara seslendi. İhsanoğlu, konuşmasında Türkiye’nin huzurunu kaybettiğini ve tehdit altında olduğunu söyledi. Türkiye’nin birlik ve beraberliği sağlaması gerektiğini ifade eden İhsanoğlu, “Ekmek demek hayatımızı kazanmak demektir.

Ekmek demek işimizi kazanmak demektir. Ekmek demek huzurumuzu kazanmak demektir. Ekmek demek Türkiye’nin huzurunun sağlanması demektir. Türkiye bu birliği ve beraberliği sağlamak için en zor şartlardan geçiyor. Türkiye’nin sınırları kevgir haline gelmiştir.

Giren çıkan belli değil. Türkiye tehdit altındadır. Hem içerideki gerilim tansiyon ve cepheleşme, ötekileştirme, zıtlaşma ve tepeden bakma neticesinde insanlar birbirine eski rahat münasebetleri ve dostlukları kuramıyorlar. Türkiye huzurunu kaybetmiş durumdadır. Birlik ve beraberliği sağlamak durumundayız. Türkiye’nin komşuları ile olan münasebetini düzeltmesi lazım” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!