Hükümetin yoğun Gazze mesaisi!

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı kara harekatını yakından takip ediyor, bakanlardan önemli açıklamalar geliyor

Hükümetin yoğun Gazze mesaisi!
Hükümetin yoğun Gazze mesaisi!
GİRİŞ 18.07.2014 07:04 GÜNCELLEME 18.07.2014 07:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye kara saldırısıyla ilgili, BM Güvenlik Konseyi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM İnsan Hakları Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırmak için Türkiye'nin girişimde bulunduğunu bildirdi. Davutoğlu, "Kerry ile telefonda görüştüm, ülkemizde yaşanan infiali aktardım" dedi.

DAVUTOĞLU: İİT'NİN BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMESİ LAZIM

Davutoğlu daha sonra İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Iyad Medeni ile görüştü. Davutoğlu, "Kuruluş sebebi Kudüs olan İİT'nin bir an önce harekete geçmesi yönünde istişarede bulunduk" açıklamasında bulundu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun Gazze mesaisi devam ediyor. Akşam saatlerinde TÜRGEV'in iftar programına katılan Başbakan Erdoğan'ın, Mevlanakapı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'ndan ayrılması beklenirken, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlattığı bilgisi ulaştı. Erdoğan, bunun üzerine Mevlanakapı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda kalarak, gelişmeleri buradan takip etmeye başladı. 

Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye karadan başlattığı saldırıya ilişkin, "İsrail'in hava saldırılarıyla işlediği insanlık dışı cinayetlerin ardından şimdi de Gazze'ye kara harekatı başlatmış olmasını lanetliyoruz" dedi.

Davutoğlu, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, insanlık vicdanının bir kez daha Filistin meselesi ile sınandığına dikkati çekerek, "Az önce Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştüm. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü açık katılımlı toplanması için girişim başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

New York ve Cidde'de İslam İşbirliği Teşkilatı ile BM İnsan Hakları Konseyi'ni de olağanüstü toplantıya çağırmak için girişimde bulunduklarının bilgisini veren Davutoğlu, İslam ülkeleri dışişleri bakanları ile sürekli temas halinde olduklarını kaydetti. Davutoğlu, "Tüm ülkelerin İsrail'in bu hukuk tanımazlığına dur demesini bekliyoruz" çağrısında bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI: SESSİZ KALAMAYIZ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kara harekatına ilişkin "Gazze konusunda sessiz kalamayız" dedi. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI: İSRAİL ATEŞLE OYNUYOR

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "İsrail, ateşle oynuyor ve kendi sonunu da adım adım hazırlıyor maalesef" ifadelerini kullandı. 

İsrail uzun süredir kara harekatının sinyallerini verdiğini belirten İşler, "İsrail havadan yağdırdığı bombalarla ölümlere yol açıyordu. İsrail pervazsız bir şekilde saldırılarını sürdürüyor ve bugün de kara harekatını başlattı. Yine onlarca, yüzlerce masum insanı uykusunda vuracak, sofrası başında vuracak. Özellikle de adeta kasıtlı olarak ramazan ayına bu saldırıları getirerek, en acı saldırıları, en büyük saldırıları maalesef Müslümanların mübarek ayı ramazanda yapıyor."

YAZICI: UTANÇ DUYULACAK DAVRANIŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısına ilişkin, "İnsanlık adına utanç duyulacak bir davranış, büyük bir aymazlık. Sanırım dünya bu aymazlığa geçit vermeyecek, 'dur' diyecektir" dedi.

YORUMLAR 7
  • alper tunga 9 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAŞBAKANIM. türk halkını eli silah tutan korursun orduyu salın gazzeliler ile savaşsın yada eli silah tutan halkı sal israile gazzalilerin yanlız olmadıgını gösterelim yeterince sabrettik öleceksek beraber ölelim artıkk
    Cevapla
  • gerçekbakış 9 yıl önce Şikayet Et
    İSRAİL DİYE BİR YARATIĞIN VARLIĞINI TANIMAMAK….KINAMA İSTEMİYORUZ...İCRAAT İSTİYORUZ.... -bakanlar kurulu kararı ile israilin varlığının tanınmamasını istiyorum… -israil mallarına ambargo uygulanılmasını istiyorum, -israil konsolosluğunun fes edilmesini ve israil vatandaşlarının yurt dışı edilmesini istiyorum. -israille olan bütün ekonomik,askeri ilişkilerin tamamen durdurulmasını istiyorum. - özel sektörün de bu insanlık dışı kıyıma dur deme adına tüm ticari faaliyetlerini sona erdirmesini istiyorummm
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    ESAD DOMUZUNU, SİSİ İTİNİ . Devirmeden israilin yıkılmasını beklemeyin bile. İsrail terör örgütü onların büyük desteği ile yaşıyor. 3 yıldan beri suriye ye askeri müdahalenin önüne geçen siz sayın müslümanlar israilin önünde ne yapabilirsiniz ki? AMAN TÜRKİYE SAVAŞA GİRMESİN SURİYE İÇİN TÜRKİYENİN HUZURU BOZULMASIN DİYEN SİZ DEĞİLMİSİNİZ
    Cevapla
  • meşhedi 9 yıl önce Şikayet Et
    kimse sabrımızı taşırmasın... kimse sabrımızı taşırmasın..yoksa çok sert bir şekilde kınarız
    Cevapla
  • ahmet ülker 9 yıl önce Şikayet Et
    yürüyün dese. bir yığın kitle israile yürüyerek gider....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş