Ünlü anketçiden çok önemli uyarı!

Adil Gür, seçimleri protesto etmenin hiç bir anlamı olmadığını, oyların toplam seçmene göre değil geçerli oya göre hesaplandığını söyledi.

Ünlü anketçiden çok önemli uyarı!
Ünlü anketçiden çok önemli uyarı!
GİRİŞ 18.07.2014 09:39 GÜNCELLEME 18.07.2014 09:59

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa giden seçmenlerin kasıtlı olarak geçersiz oy kullanmasının çok yanlış olduğunu ifade etti. Adil Gür, "Oranlar toplam seçmene göre değil, kullanılan geçerli oylara göre hesaplanacak." dedi.

HİÇBİR TESİRİ YOK!

Şirin Payzın'ın hazırlayıp sunduğu Ne Oluyor programına katılan A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür, çok önemli bir uyarıda bulundu. Sandığa gidecek olan seçmenleri uyaran Adil Gür, geçersiz oy kullanılmaması gerektiğini vurguladı.
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların oranların toplam seçmen üzerinden değil, geçerli oy üzerinden hesaplanacağını vurgulayan Adil Gür, "Bir partinin tabanı protesto edip sandığa gitmezse, karşı tarafın tabanı yüksek oranda sandığa giderse katılım düşer. Çünkü oranlar toplam seçmene göre değil, sandıkta kullanılan geçerli oya göre hesaplanacak. Kimseye oy vermemeyi düşünen vatandaşların protesto için geçersiz oy kullanmasının sandığa hiçbir tesiri yok" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı