CHP'den TBMM'de 'IŞİD' isteği

CHP, IŞİD'la ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP'den TBMM'de 'IŞİD' isteği
CHP'den TBMM'de 'IŞİD' isteği
GİRİŞ 18.07.2014 11:23 GÜNCELLEME 18.07.2014 11:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP, Türkiye'nin IŞİD ile ilişkisine yönelik iddialarla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, Suriye'yi tehlikeli ve kanlı mezhep savaşına sürükleyen IŞİD isimli terör örgütünün, Türkiye'den destek aldığına dair uzun bir süredir ulusal ve uluslararası medyada haberlerin yer aldığı, ancak buna karşı hükümetten tatmin edici yanıt gelmediği belirtildi.

Son olarak Musul'da Türkiye Başkonsolosluğu'nu basan ve 49 personeli rehin alan IŞİD'e yönelik herhangi bir mukabelede bulunulmamasının, hükümetin IŞİD'le dolaylı ilişkisinin dayanağı olarak gösterildiği savunulan gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Hükümetin, IŞİD saldırıları karşısındaki sessizliği yetmiyormuş gibi, muhalefeti ve basını da bu konuda susturmaya kalkışması, IŞİD'e dair kamuoyunun bilmediği bazı çekincelerin olduğunu göstermektedir. Suriye'deki iç çalkantıyla beraber gündeme gelen IŞİD ve El Nusra terör örgütlerinin daha önce çeşitli zamanlarda Türkiye'yi hedef aldığı bilinmektedir. AKP Hükümeti'nin IŞİD'le iddia edildiği gibi bir irtibatının bulunması, Türkiye'nin Ortadoğu'da alevlenen mezhep çatışmalarına zemin hazırlamasıyla eşanlamlıdır. IŞİD'in Niğde ve Reyhanlı terör saldırılarını gerçekleştirmesi örgütün Türkiye bağlantılarının açığa çıkarılmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır."

Gerekçede, IŞİD'in giderek Türkiye açısından da bir tehdit oluşturduğu, bu tehdidin bertaraf edilmesi için, gizli saklı yürütülen ilişkilerin ortaya çıkarılması ve barışçıl politikaların devreye konulması için Meclis Araştırması açılması istendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • sadbinebivakkas 9 yıl önce Şikayet Et
    Esed kim derstek veriyor?. Esede kimler yardım ediyor hangi parti sivil toplum kurluşları onlara para ve adam gönderiyor? Bunlar hakkında bir açılmınız yok mu? IŞİD türkiye karşı hiç bir eylemi yok tur... Rehyanlı olayı kimin yaptığı belli şuan içerdeler zaten...Niğde ki olay ferdi bir olaydı tr den geçerken yol aramaında çatışmaya girimişler eğer asker görmezlikten gelse sorun da olmaz dı. Ayrıca da geçen 100 tane adam pyd savflarına katılmak için açıktan suriye giriş yaptı bunar neden gündeme gelmiyor?
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl da açığa çıkıyor bu gayri milli parti. Yahu işide gelme daha esat var vs vs orda daha çok katliama önceden başlayanlar var acaba esada giderek içinizde katliama yardım edenler mi var nasıl bir destek verdiniz önce onu açıklayın önce 3üncü şahıslardan önce birinci sorumlu olarak nasıl bir yardım verdiniz esada yanınızda ne götürdünüz bunu söyleyin kamuoyu merak ediyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a füze saldırısı
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri