İl İl dolaşıp Erdoğan için destek isteyecekler

Türkmen Alevileri şehir şehir gezecek ve Türkiye'deki Alevilerden Başbakan Erdoğan için destek isteyecek.

İl İl dolaşıp Erdoğan için destek isteyecekler
İl İl dolaşıp Erdoğan için destek isteyecekler
GİRİŞ 18.07.2014 11:27 GÜNCELLEME 18.07.2014 11:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini belirterek, "Alevi yurttaşların yarısı bu süreçte Başbakan Erdoğan'a destek veriyor" dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhuriyet tarihinde hükümetlerin Alevilere bir "sıcak el" uzatmadığını savundu.

Bu durumun, Başbakan Erdoğan ile değiştiğini vurgulayan Özdemir, söz konusu dönemde çalıştaylarının düzenlendiğini, Alevilerle görüşmelerin yapıldığını söyledi. Türkiye'de ilk defa halkın cumhurbaşkanı seçeceğini belirten Özdemir, "Cumhurun başını halk seçeceği için biz Sayın Erdoğan'ın yanındayız. Alevi yurttaşların yarısı bu süreçte Başbakan Erdoğan'a destek veriyor" diye konuştu.

Seçim yaklaştıkça bu oranın daha da artacağına olan inancını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız pazartesi günü Alevi önderleriyle iftarda bir araya gelecek. Ondan sonra da biz dernek olarak il il gezecek ve Alevilerden Sayın Başbakanımız için destek isteyeceğiz. Değişik illerdeki görüştüğümüz Alevi kuruluşları zaten Sayın Başbakan'a desteklerini belirtiyor. Yapacağımız görüşmelerle bu oranın daha da artacağına inanıyoruz. Daha çok cemevlerini ziyaret edeceğiz. İllerdeki Alevi kanaat önderleriyle görüşeceğiz. Ayağına gitmemiz gereken Alevi kuruluşlarının ayaklarına gideceğiz ve onları da ikna edeceğiz. Sayın Başbakanımızın neden cumhurbaşkanı olması gerektiğine yönelik düşüncelerimizi onlarla paylaşacağız. Çatı aday olarak belirtilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun temelinin olmadığını milletimiz çok iyi biliyor. Ayrıca sol partiler başta CHP olmak üzere Alevi yurttaşların oyunu almasına rağmen hep onları dışladı. Hiçbir zaman Alevi yurttaşların sorunlarına Sayın Başbakan kadar samimi yaklaşmadı. Hep yapmacık tavırlarla, politikalarla Alevi yurttaşları esasında ötekileştiren CHP olmuştur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ahmet ay 9 yıl önce Şikayet Et
    Işid Türkmen köylerine baskın düzenliyor. Ondan sonra başbakanın dostumuz söylemi ardından bu haber ne karşılığında yapacaklar bu işi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak