'Huzurun adresi Ekmeleddin İhsanoğlu'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yine Ekmeleddin İhsanoğlu'nu öve öve bitiremedi.

'Huzurun adresi Ekmeleddin İhsanoğlu'
'Huzurun adresi Ekmeleddin İhsanoğlu'
GİRİŞ 19.07.2014 13:00 GÜNCELLEME 19.07.2014 14:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Huzurun adresi Ekmeleddin İhsanoğlu. Bilgisi, birikimi, dünyadaki ağırlığı, bilgi kişiliğiyle bizim Cumhurbaşkanımız olacak kişi. Onu seviyoruz, ona inanıyoruz. Sadece ben değil, batı da doğu da inanıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir ziyareti kapsamında gittiği Çandarlı'da parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Kılıçdaroğlu, tarafsız bir Cumhurbaşkanı istediklerini kaydederek, "Cumhurbaşkanı tüm siyasi partilere eşit mesafede olmalı. Cumhurbaşkanı bilgili birisi olmalı, Cumhurbaşkanı düzgün birisi olmalı. Cumhurbaşkanının arkasında hiçbir leke olmamalı. Cumhurbaşkanı gerçekten bayrağımızı temsil etmeli" dedi.

Cumhurbaşkanının bütün yurttaşlara eşit mesafede olması ve kimsenin kimliği, inancıyla ilgilenmemesi gerektiğini de kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Anadolu toprakları bereketli topraklar. Anadolu topraklarında Karacaoğlanlar, Dadaloğulları, Mevlanalar, Hacı Bektaş Veliler yetişti. İnsanlar yetişti. Ektik tarlaları, ektik ovaları şimdi bereketi ekeceğiz, huzuru ekeceğiz. Ekmek için Ekmeleddin diyeceğiz.

Huzurlu bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Huzurun adresi Ekmeleddin İhsanoğlu. Bilgisi, birikimi, dünyadaki ağırlığı, bilge kişiliğiyle bizim Cumhurbaşkanımız olacak kişi. Onu seviyoruz, ona inanıyoruz. Sadece ben değil batı da doğu da ona inanıyor."

"Gazze'de küçük çocuklar öldürülüyor"

Gazze'de gencecik insanların, küçük çocukların öldürüldüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Erdoğan'a seslenmek istiyoruz, sen gerçekten Filistin sorununu çözmek istiyorsan Malatya Kürecik'teki istasyonu kapatacaksın. Kapatabilir mi, ben de biliyorum kapatamaz. Türkiye'nin Ortadoğu'da bir ağırlığı olacaksa o ağırlığın merkezi Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Kudüs Yıldızı'na layık görülen odur. Dolayısıyla sandığa gideceğiz, herkesin saygınlığını kazanmış birini 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacaksınız. Sizler sadece beni dinlemeyin, sizler de konuşun, anlatın. Hepimiz konuşmak zorundayız. Benim görevim var sizin de göreviniz var. Ben çalışacağım, siz de çalışacaksınız. Türkiye'yi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlığa taşıyacağız."

İnsanların rahat tatil yapabilmesi, özgür olabilmesi için tüm Türkiye'yi gezdiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, parti otobüsü üzerinden vatandaşlara çiçek attı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • CEMİL BAL 9 yıl önce Şikayet Et
    ben inanmıyorum ben sevmiyorum. yaa Allah (cc) aşkına nasıl böyle söyleyebiliyorlar, kendileri adam değilmi de başka bir yerden adam çıkardılar, Adaya bak dur ben daha bağırmasını öğrenemedim, bayramdan sonra bağırmaya başlayacağım, yaa gidin Allah (cc) aşkına siz kiminle dans ettiğinizi bilmiyorsunuz, Karşınızda RECEP TAYYİP ERDOĞAN var ekmeleddin ihsanoğlu da kimmiş, maşanız, es kaza seçilirse inşaallah öyle birşey olmayacak, bizim hükümetimiz yasa çıkartacak, ekmel okumadan geri gönderecek, çünkü adam okumasını da bilmiyor, ondan sonra kriz üstüne kriz, Bakın beyler bizler yurdumuzda bulunan alimler sayesinde ayaktayız, Allah (cc) bizleri sizin elinize düşürmesin, yoksa inanın durumumuz Gazze deki müslümanları ve Suriye deki müslümanlardan farkımız olmaz, Allah (cc) sizleri bizlerden uzak tutsun, (Amin)
    Cevapla
  • NURETTİN ÇETİN 9 yıl önce Şikayet Et
    YALAN MAKİNASI. SENİN OLDUĞUN YERDE DOĞRUDAN BAHSETMEK HABESLE İŞTİGALDİR. HAYATIN YALAN ve İFTİRA
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!