Başbakan Erdoğan: TİB'i kaldıracağız

Ankara'da bulunan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kaldırılarak yetkileri MİT'e devredilecek.

Başbakan Erdoğan: TİB'i kaldıracağız
Başbakan Erdoğan: TİB'i kaldıracağız
GİRİŞ 21.07.2014 09:03 GÜNCELLEME 21.07.2014 09:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting yaptığı Ordu’dan Ankara’ya dönerken, geziye davet ettiği gazetelerin genel yayın yönetmelerinin sorularını yanıtladı.

Başbakan'a sorulan 2 soru çok önemliydi. Zira bunlar 17 ve 25 Aralık operasyonlarından sonra günlerce tartışılan konulardı. 

İşte o sorular ve cevapları: 

‘TİB’i kaldıracağız’

Yargıtay Başkanlık Kurulu seçimi, HSYK’nın bundan sonraki yapısını etkiler mi?

Çok farklı şeyler. HSYK’nın 22 üyesinden 4’ünü cumhurbaşkanı seçiyor, 1’ini Adalet Bakanı, 1’ini müsteşarı, 1’ini Türkiye Adalet Akademisi, 3’ünü Yargıtay, 2’sini Danıştay seçiyor. 7’sini adli yargı seçecek, 3’ünü ise birinci derece idari yargı hâkim ve savcıları seçiyor. HSYK’nın yeni tablosunu 12 Ekim’de göreceğiz. Çarşaf liste belirleyici oluyor.

HSYK’nın yeni yapısı paralel yapı diye isimlendirdiğiniz mücadele sürecini etkiler mi?

HSYK’nın elinde olanlar çok sınırlı. Zaten şimdi yargı süreci başlıyor. Sulh Ceza hâkimleri bu süreci götürecek. Bugüne kadar toplanan tüm deliller, paralel yapı olgusunu şayiadan vakaya dönüştürdü. Bunun yanı sıra TİB’i (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ile ilgili bir çalışmamız var. Böyle bir TİB olmaz. Zaten MİT de bu işi yapabiliyor. TİB’i kurumsal olarak kaldırıp, yetkilerini MİT’e devredeceğiz.

YORUMLAR 9
  • ugur solak 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Coşkun denilen vatandaş!. Elbette osmanlı hayaliyle yaşayıp duracağız! Siz Çapulcular gibi bizans hayaliylemi yaşayacağız? Sen ve senin gibiler yokolup gidecekler zaman içinde..Asıl aç tavuklar sizlersiniz..Gereksiz insanlarsınız..Olmasanızda olur bu ülkede..
    Cevapla
  • yakup şimşek 9 yıl önce Şikayet Et
    II. Abdülhamid de böyle yapmıştı. Sultan Abdülaziz'i ihtilal ve ayaklanmayla indirdikten sonra bileklerini keserek öldürmüşlerdi. Ve o zaman Mit gibi bir teşkilât yoktu. 3 ay sonra iktidara gelen II. Abdülhamit bunu gördü ve kendisine bağlı hafiye teşkilatını kurdu. Sonra da devletin birinci derecede önem arzeden bütün kurumlarını kendisine bağladı. Muhalifleri bu yüzden kendisini şiddetle tenkid etmiştir. Tarihçi Yılmaz Öztuna bunları anlatırken II. Abdülhamit'e hak veriyor ve şöyle diyordu: "Eğer II. Abdülhamit bu tedbirleri almasaydı Osmanlı çok daha önce, 1876'larda yıkılıp giderdi." Şu andaki dönem, Abdülhamid dönemiyle o kadar benzeşiyor ki! Başbakanımız kesinlikle günümüzün II. Abdülhamit'idir.
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Tüm yetkiler. Tüm devlet yetkilerini sana bağlayalım olsun bitsin. Bu kadar kuruma ne gerek var. Sen ve 3-5 arkadaşın devleti iyi yönetirsiniz.
    Cevapla
  • Samet CANBOLAT 9 yıl önce Şikayet Et
    belki de şu dağın yamaçlarında bi ağaç vardır diyen ressam gibisiniz.. sayın başbakan tib kapatacağına üretimde dünya lideri olduğumuz fındık sektöründe ordu fındıklarını neden papa himayesinde olan italyan firmasına satıldı onu bir araştırsak. mitinglerde kınamayla olmuyor bence bu işler. haçlı ordularına parasal destek verip sonra haçlı seferiyle karşı karşıyayız demek manidar geliyor bana.
    Cevapla
  • Mustafa Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    mehmet coşkun burası müslüman memleketi. Türkiye Cumhuriyeti yahudi yada kripto ermeni memleketi değil Osmanlı Torunlarının memleketidir. O torunlar müslümanlığı yaşatmaktadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir