İstanbul CHP'den İhsanoğlu'na bağış

CHP İstanbul İl Örgütü, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim çalışmalarına destek olmak amacıyla bağış kampanyası başlattı.

İstanbul CHP'den İhsanoğlu'na bağış
İstanbul CHP'den İhsanoğlu'na bağış
GİRİŞ 21.07.2014 12:51 GÜNCELLEME 21.07.2014 12:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İş Bankası'nın Taksim Şubesi önünde bağış kampanyasıyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Salıcı, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun yapılacağına işaret ederek, İhsanoğlu'nun sadece CHP'nin değil, dün itibarıyla 9 partinin ve geniş toplumsal kesimlerin desteklediği aday olduğunu söyledi.

İhsanoğlu'nun kampanyasını, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşit yürütme şansının bulunmadığını savunan Salıcı, şunları kaydetti:

"Başbakan, Başbakanlık olanaklarını kullanıyor ve devletin bütün olanaklarını seferber ederek bir kampanya yürütüyor. Ama sayın İhsanoğlu'nun bu olanakları kullanma imkanı yok. Onun için bir kere daha sayın Başbakanı Başbakanlıktan istifa etmeye, tarafsız ve devlet olanaklarını kullanmayan bir cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere girmeye davet ediyoruz."

Salıcı, İhsanoğlu'na verdikleri desteği maddi katkıya dönüştürmek için İstanbul'daki partililerle ve yurttaşlarla bağış yapacaklarını ifade etti.

Banka yetkililerinin bugün kendilerine özel banko açtıklarını dile getiren Salıcı, şöyle devam etti:

"Orada kuyruğa gireceğiz, bağışlarımızı yapacağız ve tüm yurttaşlarımızı da bağış yapmaya davet edeceğiz. Bu eşitsiz bir yarış. Sadece devlet olanaklarının kullanılması açısından eşitsiz bir yarış değil, TRT'nin de eşit olmayan bir şekilde yayın yaptığı bir süreci yaşıyoruz. Türkiye yangın yerine dönmüş Ortadoğu bataklığından kurtulmak istiyorsa öncelikle bunları yaratan siyasetten kurtulması gerekiyor, öncelikle Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtulması gerekiyor."

Vatandaşları sözlü desteğin yanı sıra maddi katkıya da çağıran Salıcı, "12. cumhurbaşkanını seçiyoruz ve güzel İstanbul'un plaka numarası da 34. Dolayısıyla bizim yapmış olduğumuz bağışların İstanbul'dan gittiğini sayın İhsanoğlu da görsün diye İstanbullu vatandaşlarımızı teşvik için ben 1234 lira bağışlayacağım. Arkadaşlarımız da sonu 34 ile biten rakamlar bağışlayacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Salıcı ve beraberindekiler bankaya girerek bağışta bulundu.

YORUMLAR 1
  • Ademoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadarı işbankasından?. onu söylesinler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı