Bakan Avcı Türkmenlere giden yardımları açıkladı

Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Irak Türkmenlerine giden yardımlarla ilgili konuştu.

Bakan Avcı Türkmenlere giden yardımları açıkladı
Bakan Avcı Türkmenlere giden yardımları açıkladı
GİRİŞ 22.07.2014 18:14 GÜNCELLEME 22.07.2014 18:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Irak Türkmenlerine sadece Kızılay üzerinden giden yardım sayısı son 15 günde 47 TIR. Toplam planlanan TIR sayısı 176” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda HDP grubuna ait önergenin görüşmelerinde muhalefet milletvekillerinin hükümetin IŞİD’e terör örgütü demediği, Türkmenlere yardım yapılmadığı yönündeki eleştirilerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı cevap verdi.

Bakan Nabi Avcı, “Türkiye, BM terör listesinde yer alan El Kaide, El Nusra ve IŞİD’i kendi mevzuatı bakımından terör örgütleri listesine almıştır. Yardım konusuna gelince bu güne kadar Irak Türkmenlerine sadece Kızılay üzerinden giden yardım, son 15 gün içinde 47 TIR, yarın 20 TIR Gaziantep’ten Telafer’e gidiyor. Toplam planlanan TIR sayısı 176. AFAD’ın yaptığı yardımları da AFAD’ın internet sitesinden öğrenebilirsiniz” diye konuştu.

Avcı; muhalefet sıralarından gelen itirazlara “Bazı arkadaşlarımızın kürsü performansları ile koltuk performansları epey farklı” sözleriyle cevap verdi.

YORUMLAR 1
  • hasan yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Ah bakanım ah!. Ekmel efendinin gözleri var görmez kulakları var duymaz, birde çıkar cumhurbaşkanlığına talip olur.(Dahili ve harici işbirlikçilere güvenerek)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?