Erdoğan Adana'da iftarda konuştu

Başbakan Erdoğan, AK Parti Adana İl Başkanlığı'nca verilen iftar yemeğinde vatandaşlara seslendi.

Erdoğan Adana'da iftarda konuştu
Erdoğan Adana'da iftarda konuştu
GİRİŞ 23.07.2014 20:58 GÜNCELLEME 23.07.2014 21:10

Erdoğan, Müslümanlar acı içinde bulunduğunu,  Müslümanlara acı çektirenlerin de hep başka din mensupları olmadığını, Müslümanın müslümana  acı çektirdiğini söyledi. 

Erdoğan satır başları ile şunları söyledi:

Dün Bosna'daki kardeşlerimize nasıl sahip çıkmış isek bugün de Gazze'deki Filistin'deki kardeşlerimize yardım yapıyoruz. Göreve geldiğimizde dünyadaki mazlumlara yaptığımız yardım 45 milyon dolar iken bugün 3.5 milyar dolar dolandadır.

-Devletlerin fiziki sınırları başkadır, insanların gönül sınırları başkadır.  Türkiye'nin başarısı ile sevinen acısıyla üzülen insanları görmeniz gerekir. 

-Türkiye'nin yaşadığı depremler için bize üzülenler için biz de bugün bombalar altında kalan insanlar için üzülmeliyiz. Bizim gönül sınırlarımız çok başkadır. 

-Dünyaya matematikteki dört işlemin penceresinden bakanlar bunu asla anlayamazlar. Zor zamanlar, sıkıntılı dönemler elbet geride kalacaktır. O zaman yolumuzun doğruluğu daha iyi anlaşılacaktır. 

-Türkiye son 12 yılda yaşadığı büyük dönüşümün etkisiyle alan el olmaktan çıkmış veren el olmuştur. Hamd olsun imkanlarımız var, kaynaklarımız var. Adana'nın Mersin'in hakkını alıp Somali'ye vermiyoruz.  Büyük devlet bunların hepsini bir arada yapabilendir. Büyük devlet içeridekinden dışarıdaki imkansızlara kadar ulaşabilen devlettir.

-Biz içine kapan bir Türkiye istemiyoruz. Bizim çok daha itibarlı ülke hayalimiz var. Kendi istikbalimizi kendimiz çizeceğiz. Suriye'deki çatışmalar bittiğinde burada kimse kalmayacaktır. Geride ebedi bir kardeşlik ve mazlumlara yardım etmenin gururu kalacaktır.

-Türkiye'de ilk defa Cumhurbaşkanı'nı milletin kendisi seçecek. Bu göreve bu kardeşinizi getirmeniz halinde Çankaya Köşkü'nde oturan değil, sizlerin sorunlarını çözmek için ter döken bir Cumhurbaşkanı olacağım.

-Keşke karşımızda sadece laf üreten değil proje üreten misyon sahibi bir muhalefet olsaydı. 

-Adana ve Türkiye için ne söz verdiysek ne taahhüt ettikysek aynı  istikamette devam edeceğiz. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek