Metiner'den Fırat'a: O egon seni bitirdi

Eski AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat'a cevap hemşehrisi Mehmet Metiner'den geldi.

Metiner'den Fırat'a: O egon seni bitirdi
Metiner'den Fırat'a: O egon seni bitirdi
GİRİŞ 24.07.2014 14:02 GÜNCELLEME 24.07.2014 14:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yıllardan beri ağalık sistemiyle memleketinde hüküm süren Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Kürtler arasında bir karşılığının olmadığının altını çizen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Fırat'ın "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyum Selahattin Demirtaş'a" sözlerini eleştirdi. 

Kürtlerin asıl Kürt/PKK meselesinin çözümü için ilk turda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durması gerektiğini savunan Metiner, Başbakan sayesinde hiç de hak etmediği makamlara çıkmış bir insanın egosunu başka türlü tatmin edemeyeceğini söylemek bile gereksiz. Erdoğan nefreti o eski genel başkan vekilinin de gözlerini kör etmiş. Demirtaş’ın kimlerin projesi olduğunu da, kimler tarafından hangi amaçla parlatıldığını da görmeyecek kadar nefretle dolu, açıklamasında bulundu. 

METİNER: KÜRTLER BU TUZAĞA DÜŞMEMELİ

Metiner konuyla ilgili olarak şuları söyledi: 

"Kürtler için en doğru tercih Demirtaş değil Erdoğan’dır. HDP tabanındaki Kürtlerin de bu gerçekliği görerek oy vereceklerine inanıyorum. Erdoğan ilk turda güçlü bir biçimde Çankaya’ya çıkarsa bundan en fazla çözüm süreci yarar görür ve bu sonuç en fazla Kürtlerin işine gelir. “İlk turda oylarımızı Demirtaş’a verelim ki pazarlık şansımız fazla olsun” propagandasıyla Kürtlerin Erdoğan tercihinin önü kesilmek isteniyor. Bu tuzağa düşmemek lazım. Çözüm süreci karşıtlarının dört elle Demirtaş’a nasıl sahip çıktıkları ve Demirtaş’ın da tıpkı Ergenekoncu-ulusalcı-statükocu cephenin ağzıyla nasıl Erdoğan’a düşmanlık yaptığı ortadayken Demirtaş projesinin nasıl bir proje olduğunu göremeyen birinin iddiaları, kişisel nefret duyguları bağlamında sadece bir anlam ifade edebilir. Kürtler bu tuzağa düşmelidir. Kürtler tam da bu süreçte Erdoğan’ın siyaseten elini güçlendirmelidirler."

"SENİ EGON BİTİRDİ"

Dengir Mir Mehmet Fırat'ın sözlerine de cevap veren Metiner, Fırat'a "Seni hak etmediğin makamlara getiren Başbakan Erdoğan’la kamuoyu karşısında hesaplaşma yoluna gideceğine geçmişin hatırına susmayı tercih etseydin. O egon seni bitirdi." sözleriyle yüklendi. 

YORUMLAR 1
  • SYBURSA 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen. katılıyorum...teşekkürler mehmet bey...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!