HDP ikinci turda kimi destekleyecek?

Demirtaş, HDP'nin Köşk seçimin ikinci turunda kesinlikle bir adayı desteklemeyeceklerini söyledi.

HDP ikinci turda kimi destekleyecek?
HDP ikinci turda kimi destekleyecek?
GİRİŞ 25.07.2014 14:49 GÜNCELLEME 25.07.2014 22:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KADEM tarafından düzenlenen toplantıda soruları yanıtladı. Demirtaş, partisinin ikinci turda kesinlikle bir adayı destekleme kararı almayacağını belirtti.

"PARTİM İKİNCİ TURDA KESİNLİKLE BİR ADAYI DESTEKLEME KARARI ALMAYACAK"

Demirtaş, “Seçimden 2 gün sonra partimin meclis toplantısı var. Partim o gün tavrını ve kararını belirleyecek. İkinci tura biz kalmışsak kampanyanın geri kalan kısmını nasıl yürüteceğimizi kararlaştıracağız. Yok ben ikinci tura kalamamışsam partimiz tavrını resmileştirip, kamuoyu ile paylaşacak. Bu HDP’in kararı ve tavrıdır. Bizi destekleyen her çevre elbette ikinci turda oturup kararını verecek. Bu konuda herkes baktığı durduğu yerden yeni bir değerlendirme yapacaktır. Biz buna saygı duyacağız. HDP’nin kararı neyse herkes o kararı alsın demeyeceğiz. Partim kesinlikle herhangi bir adayı destekleme kararı almayacak. Fakat bunun yerine alternatif olarak ne sunacağız. Bu seçim sonucunu oy dağılımını gördükten sonra bizim bunun kendi aramızda taktiğini konuşacağız. Biz şu adayı bu adayı destekleme kararı aldık gibi bir tavrımız olmayacak. Biz ya da ben aday olarak Ekmeleddin Bey’i destekleyeceğim gibi bir açıklamaya yapmazsam, dolayısıyla Tayyip Erdoğan’ı desteklemiş olurum. Şehrimizle ilgili bir açmaza bu durumda sokulmamamız lazım. Ekmeleddin Bey’i desteklememek, Tayyip Erdoğan’ı desteklemektir. Bizi destekleyen çevre, ikinci turda Ekmeleddin Bey’i destekleyelim diye buluşmadılar. Bu ilkeleri destekleyelim diye buluştular. İkinci turda ilkelerimizin yakınından geçen bir aday varsa oy verin. 2 adaydan hangisi bunların yakınından bile geçiyorsa, oyunuzu ona göre verin. 2 aday da bunun yakınından bile geçmiyor. Yakınından geçse belki bu ilkelere yaklaşmışlar deriz. İki adayın da hem savunduğu ilkeler ve duruşlar itibariyle bizim savunduğumuzun yakınından bile geçmiyor” dedi.

"TÜM SEÇMENLER KENDİNİ O GÜN OY PLANLAMAYA HAZIRLAMALIDIR, BU ’TIPIŞ TIPIŞ’ DEĞİL"

Seçim zamanındaki oy kullanma ve sonrasındaki sorular üzerine Demirtaş, "Oy kullanmak bu kadar kritik bir süreçte sorumluluktur. Kesinlikle herkes sandığı gitmeli ve tüm olanaklarını zorlamalıdır. Yurtiçi ve dışında tüm seçmenler o gün oy kullanabilecek şekilde kendini planlamalıdır. Öyle ‘Tıpış tıpış’ da demiyorum” ifadelerini kullandı.

Yurtdışındaki sandıkların güvenliği konusundaki soruya ise Demirtaş, “Konsolosluklardaki sandıklar konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayız da, oylar kullanıldığı yerde sayılmayacak. Bütün itirazlara rağmen YSK, bu uygulamayı değiştirmedi. 54 ülkeden sandıklar ve zarflar sadece sayılacak. Açılmadan torbaya doldurulacak, çuvalla mühürlenip, uçakla Ankara’ya getirilecek. Karayoluyla kapalı spor salonuna taşınacak. O uçak ve karayolunda müşahitlerimiz eşlik edemeyecek. Biz tüm bunları zorlayacak yapıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    sen desteklesen ne olur desteklemesen ne olur. kürtler zaten erdoğana oy verecek yarınki mitingi gör
    Cevapla
  • anadolu adamı 9 yıl önce Şikayet Et
    İLK TURDA BİTECEK İNŞALLAH . ilk turda başbakan inşallah cumhur başkanı olacaktır sizinde bu tehtidkar biz olmadan cumhurbaşkanı olamazsın havalarınız bitecek sen başbakanın sağladığı demokrasi sayesinde adaysın vicdansız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!