Bakan Yılmaz: İnşallah ilk turda seçeceğiz

Kalkınma Bakanı Yılmaz "Bu memlekete hizmet etmiş Başbakanımızı inşallah ilk turda güçlü bir şekilde cumhurbaşkanlığına göndereceğiz" dedi.

Bakan Yılmaz: İnşallah ilk turda seçeceğiz
Bakan Yılmaz: İnşallah ilk turda seçeceğiz
GİRİŞ 25.07.2014 22:32 GÜNCELLEME 25.07.2014 22:32

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Bu memlekete hizmet etmiş Başbakanımızı inşallah ilk turda güçlü bir şekilde cumhurbaşkanlığına göndereceğiz" dedi.

Bingöl'de temaslarını sürdüren Bakan Yılmaz, Adaklı Belediye Başkanlığı'nca Atatürk Parkı'ında düzenlenen iftar programı katıldı.

İftar öncesi Adaklı Belediyesi'ni ziyaret eden Yılmaz, belediye başkanı Zeki Işık'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi.

Bayramdan sonra 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçimi olduğunu anımsatan Bakan Yılmaz, "İlk defa halkımız doğrudan reisicumhuru seçmiş olacak. Adaklı'dan da büyük bir destek çıkacak, buna inanıyorum. Biliyorsunuz, sayın Başbakanımız cumhurbaşkanı adayı. Biz Bingöllüler olarak ilk kez halk tarafından seçilecek Başbakanımıza büyük bir destek vermek istiyoruz" dedi.

Yılmaz, farklı partilerden de bir çok insanın Başbakanın icraatlarını ve memlekete yaptığı hizmetleri takdir ettiğine inandığını belirterek, "Ben inanıyorum ki oyunu genel seçimde, yerel seçimde başka partiye vermiş birçok insan bu seçimde Başbakanımıza duyduğu sevgiyi burada gösterecek. Bu memlekete hizmet etmiş Başbakanımızı inşallah ilk turda güçlü bir şekilde cumhurbaşkanlığına göndereceğiz. Ondan sonra yine hizmetler devam edecek" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için önem taşıyan çözüm sürecinin çok daha güçlü şekilde devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"2023 vizyonu diyoruz, Türkiye'yi dünyada 10 büyük ekonomiden bir haline getirmek istiyoruz. Dış dünyada Türkiye'nin itibarı yükselmeye devam edecek. Halkımıza yönelik sosyal politikalarımız devam edecek. Başbakanımız siyasete 40 yılı aşkın emeği var. Tabiri caizse çekirdekten yetişmiş, her kademeden hizmeti geçmiş. Memleketimize de 12 yıldır başbakan olarak hizmetler etmiş, reformlara öncülük etmiş bir insan. Adaklı insanı da kadir kıymet bilen insanlardır. Ve güçlü bir destek vereceğine inanıyorum."

Adaklı'ya yapılan hizmetlere de değinen Yılmaz, "Geçen seçimde Adaklı halkı AK Parti'ye büyük destek verdi bunun için müteşekkiriz. Bugüne kadar Adaklı halkına hizmet ettik, bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz. İşte hastanelerimiz, yollarımız, okullarımız köylere götürdüğümüz hizmetleri biliyorsunuz. Bunlara yenilerini katarak devam edeceğiz" dedi.

İftara, Vali İbrahim Taşyapan, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Adaklı Kaymakamı Yasin Yunak, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?