Işık: İsrail'i 1.5 Milyar durduramıyorsa eğer

Bakan Işık, "Türkiye'nin istikrar içinde yoluna devam etmesi sadece iç istikrarımız için değil, dünya barışı için de önemli" dedi.

Işık: İsrail'i 1.5 Milyar durduramıyorsa eğer
Işık: İsrail'i 1.5 Milyar durduramıyorsa eğer
GİRİŞ 25.07.2014 23:21 GÜNCELLEME 26.07.2014 09:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dilovası Belediyesi'nin Tavşancıl sahilindeki iftar programında konuşan Işık, ramazanda hüzünleri ve sevinçleri bir arada yaşadıklarını, Gazze'de, Suriye'de, Filistin'de, Irak'ta ve pek çok İslam memleketinde yaşanan olayların herkesi derinden yaraladığını söyledi.

"Gazze'deki olay artık bir soykırım noktasına geldi. İsrail adeta bir terör devleti konumuna geldi. Devlet terörü uygulayan bir yapıya dönüştü. 1.5 milyar İslam dünyası bunu durduramıyorsa ciddi bir özeleştiri yapmalyız " diyen Işık, katliamın, vahşetin bir an önce son ermesini istediklerini, diğer ülkelerdeki barışın, huzurun, kardeşliğin bir an önce tesis edilmesini arzu ettiklerini, Ramazan Bayramının buna vesile olacağına inandığını ifade etti.

Türkiye'nin, bölgesinde kimsenin yan bakamayacağı bir ülke olması gerektiğini belirten Işık, şöyle devam etti:

"Allah'a şükürler olsun, son 12 yılda çok önemli mesafeler aldık. Artık Türkiye, savunma sanayisinden ekonomisine kadar dışa bağımlı olmaktan hızla kurtulan bir ülke konumuna geldi. Artık kendi tüfeğini, tankını, topunu, gemisini yapan ülkeyiz. Gerçekten ülkemizde çok güzel işler yapılıyor. Bugün Başbakanımızla Ankara'dan Yüksek Hızlı Trenle önce Eskişehir'e, sonra Bilecik'e ve sonra da Pendik'e geldik. Türkiye artık tarihini, kültürünü demir ağlarla birbirine bağlayan dünyada örnek ülkelerden biri oldu. Artık Konya ile İstanbul birbirine daha yakınlaştı. Artık Ankara ile Eskişehir, Eskişehir ile İstanbul birbirine daha da yakın. Artık Kocaeli, Ankara'ya da Konya'ya da daha yakın. Bunlar gurur verici şeyler. Türkiye'de istikrar olduğu zaman nelerin olduğunun en güzel göstergesi. Türkiye'nin istikrar içinde yoluna devam etmesi sadece iç istikrarımız, iç huzurumuz için değil, bölgemiz ve dünya barışı için de önemli."

İftar programına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • uğur aksu 9 yıl önce Şikayet Et
    Atılan başlığı yazıda göremedim. Sayın Fikri Işık ile ilgili bu haber ''İsrail'i 1.5 milyar durduramıyorsa eğer...'' nerede geçiyor.Haberi satır satır okudum göremedim.Bu nasıl iş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak