Bozdağ: Başarılı olma şansı yoktur

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütüne annelerin 'hayır' demesi halinde böyle bir örgütün başarılı olma şansının olmadığını söyledi.

Bozdağ: Başarılı olma şansı yoktur
Bozdağ: Başarılı olma şansı yoktur
GİRİŞ 26.07.2014 00:35 GÜNCELLEME 26.07.2014 00:35

AK Parti Bolu İl Başkanlığını ziyaret eden Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki yangından kaçan insanların sığınacak yer aradığını belirtti. 

Türkiye'nin Suriye ile 910 kilometrelik sınırı olduğunu, bu sınırın ötesinde kendi vatandaşlarının bulunduğunu belirten Bozdağ, "Bayır bucak Türkmenleri var. Sayıları 1 milyona yakın. Onlarla hem akrabalık hem de din bağımız, soydaşlık, komşuluk bağımız var. O yangından kaçanların sığınabileceği tek ülke Türkiye'dir" diye konuştu. 

"Türkiye, kapılarını kapatıp 'banane' diyebilir miydi  Diyebilirdi" diyen Bozdağ, tarihleri boyunca darda ve zorda olanlara hep yardım ettiklerini kaydetti. 

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Belki unuttuk ama hatırlatmak isterim. Bulgaristan'dan gelene kamplarının olduğu dönemlerde rahmetli Turgut Özal Başbakanımızdı. Ne yaptı o zaman  Bulgaristan'daki soydaşlarımıza kapımızı açtı. Bosna Hersek'te 1995 yılında ve daha önce yaşanan savaşlar nedeniyle oradaki Boşnaklar ile Kosova ve Makedonya'daki Arnavutlar sıkıntıya düştüğünde Türkiye yine kapısını açtı.

Türkiye, Saddam Hüseyin 1990 yıllarında Halepçe'de oradaki Kürtlere saldırdığı ve kimyasal silahlar kullandığı zaman Iraklı Kürtlere, Afganistan'da sorun olduğu zaman oradaki insanlara kapısını açtı. Bunlar bizim büyük devlet ve millet olmamızın gereğidir. Siz büyük olursanız darda ve zorda olanlara yardım etmekte yüksünmezsiniz. Biz, her zaman yardım ettik, bundan sonra da edeceğiz. Allah, bize yardım edecek güç versin."

Türkiye'nin şu ana kadar 3 milyar doların üzerinde yardım yaptığını belirten Bozdağ, yapılan harcamalardan Türk ekonomisinin herhangi bir zarar görmediğini vurguladı. 

"Allah bereketini verdi" diyen Bozdağ, "Bize güç versin, biz herkese yardım ederiz. Bugün biz güçlüyüz, Allah vermesin, geçmişte sıkıntılı olduğumuz dönemlerde Afganistan ve Pakistan oradan Kurtuluş Savaşı'na destek gönderdi. Dünyanın dört bir yanından bize de yardım eli uzandı. Darda olana yardım ettiğinizde başka zaman Allah vermesin ihtiyacımız olursa yardım edeni de bulursunuz" diye konuştu. 

Bozdağ, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, bu konuda gerekeni yaptığını, Suriye'den gelenlerin misafirleri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Bazı yerlerde olumsuz davranışlar gelişti. Geçen de Kahramanmaraş'ta yaşandı. Bu, bizim insanımızın ahlak, töre, kültür ve kabulüne uygun davranış değildir. Türk insanı, misafirine misafir gibi muamele yapar. Onların can, ırz, namus ve malına asla halel gelmesini istemez. Zaman zaman yapılan ferdi hareketler, milletimize mal edilmez. Devlet olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. İnşallah Suriye'de sorunlar kısa süre içerisinde biter, Suriye'den göçmek zorunda kalan insanlar ülkelerine döner, dileğimiz budur."

''ANNELER, DİYARBAKIR'DA TERÖR ÖRGÜTÜNE 'HAYIR' DEDİ''

Diyarbakır'da terör örgütünün evlatlarını zorla dağa götürdüğünü söyleyen annelerin eylem yaptığını anımsatan Bozdağ, bunu çok önemsediklerini dile getirdi. 

Türkiye'de ilk defa böyle bir şeyin gerçekleştiğine dikkati çeken Bozdağ, "Şimdiye kadar terör örgütüne karşı sesini yükseltme noktasında bölgedeki insanlar cesaret gösteremiyordu çünkü terör ona şiddetle cevap veriyordu. Çözüm sürecinin Türkiye'de doğurduğu iklim, insanlarımızı 'hayır' deme, evlatlarını isteme ve evlatlarının zorla kaçırılmasına tavır koyma noktasına getirmiştir. Fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum. Terör örgütüne anneler 'hayır' derse öyle bir örgütün başarılı olma şansı yoktur" ifadelerini kullandı. 

Bozdağ, Güneydoğu'da annelerin işe el koyduğuna yürekten inandıklarını ancak medyanın buna yeteri kadar yer vermediğini belirterek, bu konuda daha duyarlı olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kuruçay Mahallesi'nde vatandaşlarla iftar açan Bozdağ, teravih namazını Ericek Camisi'nde kıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi