Demirtaş, defalarca aynı hataya düştü

Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Manisa’da halka seslendi.

GİRİŞ 28.07.2014 00:05 GÜNCELLEME 28.07.2014 01:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için destek isteyen Demirtaş, konuşmasının bir bölümünde Gediz Nehri yerine defalarca Büyük Menderes nehrinin adını kullanarak büyük bir gafa imza attı. 

Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Manisa’nın merkez ilçelerinden Yunusemre'de Horozköy Meydanı’nda coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Demirtaş’ın mitingi öncesi meydanı dolduran vatandaşlar Demirtaş’ı halaylar çekerek karşıladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Manisalı seçmenlerden destek isteyen Demirtaş, seçmenlerin sandık başına giderek oy kullanmalarını istedi.

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidini saygıyla andığını belirten Demirtaş, “Kendi içimizden çıkan birini Çankaya’ya gönderirsek, o zaman özgürlüğün, kardeşliğin ve adaletin önü açılmış olacak. Çankaya’yı eğer biz alırsak, sizin adınıza orada ben görevimi yaparsam kesinlikle taşeron işçi yasasını anayasa mahkemesine götüreceğim. Taşeron uygulaması artık Türkiye’de bitecek ve biz bunu kabul etmeyeceğiz” dedi.

Demirtaş konuşmasında liderlerin üsluplarına da dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kullanabildikleri tek dil küfür ve halk dilidir. Bakın bize yıllardır bölücü terörist diyenler, biz yıllardır Türkiye’yi adım adım dolaşıp, kardeşliği, barışı aşılarken, onlar ülkeyi birbirine düşman haline getirdiler.”

''NE NEHİRLERİ  BİLİYOR NE DE DERELERİ'' DEDİ AMA...

Diğer iki adayla ilgili olarak, “İşte Manisa’nın ne nehirlerini biliyorlar ne de derelerini” diyen Demirtaş, Manisa’nın çevre sorunu haline gelen Gediz nehri yerine Aydın’dan geçen Büyük Menderes ismini kullanarak büyük bir gafa imza attı.

Demirtaş şunları söyledi: 

“Büyük Menderes artık canlı yaşamının bile olamayacağı bir atık suya dönüşüyor. Bütün fabrika atıkları, sanayi atıkları Büyük Menderes’e akıyor ve kimse de demiyor ki yaşamın kaynağı olan bütün bu tarlaları, bağ bahçeleri canlı tutan bu su kurursa kirlenirse, bu topraklara verim getirmezse ne olacak? Nehirler kirlenmiş, çiftçiler ürün yetiştiremiyor, nehrin suyunu kendi tarlasına bile veremiyor bu hükümetin umurunda bile değil. işte bir halk başkanı olursa, cumhurbaşkanı olursa kimse nehirlerimizi, derelerimizi kirletemeyecek.”
Demirtaş mitinginin ardından karayolu ile İzmir’e hareket etti.

YORUMLAR 6
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    AH MESUT AH.BEN SAMSUNLUYUM !!. Ben Iğdır'da Ağrıda Doğubeyazitte iş yaptım çok dürüst arkadaşlarımda oldu hala telefonlaşırız.AYRIM YAPMADAN KONUŞMAK LAZIM Her milletin iyiside vardır kötüşüde adam gibi olanıda vardır senin gibi olanıda vardır.Kürt vatandaşlarımızın iyiside vardır kötüsüde Aynı şeyler türkler,gürcüler,çerkezler,lazlar içinde geçerli son söz ( 5 PARMAK BİRBİRİNE BENZERMİ YARADANIM BÖYLE YARATMIŞ SAYGI DUYMAK LAZIM. ) Her milletin iyiside vardır tabiki kötüsüde DÜRÜST OLMAK LAZIM BİZEDE BU YAKIŞIR.TAMAMMI ARKADAŞ.
    Cevapla
  • mustafa hoca 9 yıl önce Şikayet Et
    MESUT BEYE.... Mesut bey biride kalkar senin liderine diyarbakırda ne işi var derse ne yapacaksın.Herkesin her şehirde miting yapma hakkı var.Haaaa adam toplar vezir olur toplayamaz rezil olur onun bileceği bi iş...
    Cevapla
  • Mardinli XQW 9 yıl önce Şikayet Et
    Kürdler Mert ve caliskan olduklari icin birde kafatasci olmadiklari icin heryerde kabul görürler.... Insan olan heryerde kabul görür is bulur yasar... Bunun disinda kalanlar tabi biraz zorluk ceker...Neticede önce insan olmak lazimki heryere rahat gidilebilsin...Neticede hersey as ve is le bitmiyor...
    Cevapla
  • Araf 9 yıl önce Şikayet Et
    Mesut Cakiroglu'na. Kefere oldugunu nerden bildin kardes? "Bir kimse bir müslümanı kafir diye çağırır veya ona Allah'ın düşmanı derse ve o adam da böyle değilse mutlaka kendisine döner." (Buhari - Müslim). Icinizde kini oldurun...
    Cevapla
  • oktay 9 yıl önce Şikayet Et
    mesut. ne boş konuşuyon arkadaş ben yıllarca doğuda yaşadım kimsenin dükkanı yağmalanmadı türk kürt ayrımıda yapmayın bu ırkçılıktır bunu peygamber efendimizde söylemiştir ırkçılık yapan bizden değildir diye hem gerçek kürt müslümanlar olmasaydı şuan yunan kimliği taşıyor olacaktın...anladın sen onu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası