Erdoğan'dan canlı yayında çarpıcı açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu 'İskele Sancak Özel' programının konuğu oldu.

Erdoğan'dan canlı yayında çarpıcı açıklamalar
Erdoğan'dan canlı yayında çarpıcı açıklamalar
GİRİŞ 28.07.2014 01:10 GÜNCELLEME 28.07.2014 04:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İşte Başbakan Erdoğan'ın 'İskele Sancak Özel' programında yaptığı birbirinden önemli açıklamalardan satırbaşları; 

* Hamdolsun oruçta herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Futbolu baya özlemişiz. Onun hırsıyla olsa gerek torun da bana evde ''dede ikinci golünü çok beğendim'' dedi.

ANKETLER YÜZDE 54-58 ARASINDA GÖSTERİYOR

* Anket çalışmamız çok sıkı bir şekilde devam ediyor. Baya normalin üstünde bir denek sayısı tespit ediliyor. Şu andaki durum 54 ile 58 arasında.  Bu anketlerde kaymaların da olduğunu görmek bizi oldukça memnun ediyor.

MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimizden bizi birinci dereceden destekleyenler var. Ve de aynı şekilde diğer partilerden de bizi destekleyenler var.

EKMELEDDİN BEY'İ TEBRİK EDİYORUM

* Şimdi bu mensubu olduğu çatının adeta tavrını ortaya koyuyor.  İnönü kabrini ziyaret ettikten sonra Menderes'in kabrini de ziyaret etti. Bu ziyaretten sonra ''diktatörlüğü bitirmiştir'' demesi baya manidardır.

Bozuk saat bile bir kere doğruyu yakalar. Ve bu doğruyu yakaladığı dönemde CHP döneminde nasıl bir dikta döneminin olduğunu vurgulamıştır. Ve bu tespiti dolayısıyla Ekmeleddin Bey'i tebrik ediyorum.

HANGİ YÜZLE MİLLETİN KARŞISINA ÇIKIYORLAR

* İlk defa halk kendi cumhurbaşkanını seçecek. Türkiye'de 114 tur cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Ve o olaylar bizi buraya getirdi. Ve 367 olayı bile birileri tarafından kabul edilmedi. Anayasayı yapacak durumda değildik ama yüzde 47 oy aldık o seçimden çıktık ve referandumu yakalama şansını elde ettik.

Ve referandumda milletin cumhurbaşkanı seçmesine CHP ve MHP karşı çıktı. Ve şimdi soruyorum bu CHP ve MHP hangi yüzle halkın karşısına geçecek siz halkın kendisinin cumhurbaşkanını seçmesini istemediniz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

* Dünyada bugün parlementer sistemlerin içerisinde  gelişmiş ülkelerin başkanlık sistemiyle veya yarı başkanlık sitemiyle yönetildiğini görürsünüz. ABD, Rusya ve Çin'e bakın öyledir. Böyle bir sistemin olmasının gerekliliğini gelişmiş ülkelere bakınca görürsünüz. 

BEN O YETKİLERİ KULLANIRIM

Şu anda Çankaya'nın bizim, cumhuriyetimiz içindeki konumu farklıdır. Burası başbakanlıktır. Bazı uygulamalar, seçilmemiz halinde olacaktır ve bu uygulamalarla ben ortaya bir şey söyledim; 'anayasanın vermiş olduğu yetkiler ne ise bu yetkileri ben kullanırım' dedim.

Ben, geleneklerin oluşturduğu bir cumhurbaşkanı olmam, teamüllerin ortaya koyduğu bir cumhurbaşkanı olmam. Burada anayasada nasıl tanımlanıyorsa cumhurbaşkanının görevleri, bunları yerine getiririm. Bu yerine geldiği zaman cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı yapmışı olur

ÖYLE ŞEYLER YAZILIYOR Kİ...

* AK Parti'nin arkadaşlarımla beraber kurucusuyuz biz partimizi bir lider hareket olarak kurduk ve partimizn hareketini atmada erdemliler hareketiyle başladık olaya biraz buradan bakmak lazım. Bazı arkadaşlarımızın açıklamaları bizi üzüyor. Bunları konuşmak istemiyorum.

Öyle şeyler yazılıyor ki partimizin içinde olmayan şeyler varmış gibi gösteriliyor. Örneğin cumhurbaşkanı olursa öncekiler gibi çalışacak diyiliyor. Biz beni yıktık, bizi koyduk biz olmasaydık bu hareket buralara gelmezdi.

ABDULLAH GÜL'Ü TENZİH EDİYORUM...

''Diğer cumhurbaşkanları nasıl çalıştıysa Erdoğan da öyle çalışacak'' diyorlar. Hayır arkadaş bizim nasıl bir sistemle çalışacağımızı görecekler. Abdullah Gül Bey'i tenzih ediyorum biz Çankaya'ya bir vitrin süsü seçmiyoruz.

Mesela BOB'un ne olduğunu bilmezler ama eleştirirler bunlar ulusalcı tipler zaten.

Öncelikle 2015 seçimine güçlü girmemiz lazım. Ben partimin genelbaşkanı olarak konuşuyorum partimin bugünkünden daha güçlü çıkmasını istiyorum. Başbakan'ın güçlü olması için partisinin güçlü olması lazım.

GENELBAŞKAN KİM OLACAK, BAŞBAKAN KİM OLACAK, KONUŞULMAMASI LAZIM

* Bizim aramızda konuşulanlar medyaya duyurulmaz. Sen bir partinin mensubusun eğer milletvekili olarak konuşuyorsan bunlara dikkat etmen lazım partinin iç disiplinine uyman lazım bunları da bir defa görmek lazım.

Cumhurbaşkanlığı seçimi arefesinde genelbaşkan kim olacak, başbakan kim olacak bunların konuşulmaması lazım.

Mesele istişareler neticesinde böyle bir atamayı gerçekleştiririz. Üç döneme takılıyorsa tekrar aday olamaz ama büyük kongrede başka bir adım atılırsa olabilir ancak benim düşüncem olamaz.

PARALEL YAPI OPERASYONU

* Bundan önce İstanbul Adalet Sarayı'nın kapısını aşındıranlar malumdu şimdi aynı şekilde bu yapı bunları yapıyor. Şuanda ben inanıyorum ki yargı gereğini yapacaktır.

HAKAN ŞÜKÜR'E RESİM TEPKİSİ

* Bazılarının içeriye girerek bunlarla resim çekilmeleri bana göre suçtur. Hiçbir organ, makam merci veya kişi mahkemelere, hakimlere soru soramaz ve de herhangi bir beyanda bulunarak baskı yapamaz. Şuan da bunlar yapılıyor mu evet yapılıyor. Ve şuanda bir hukuku ihlal vardır mahkeme yetkililerinin bunların hakkında işlem yapmaları gerekiyor.

Burası yol geçen hanı değil adalet sarayı. Böyle bir baskının yapılması çok çok çirkin.

HESABINI VERECEKLER

* Bunların şantaj, montaj her şeyleri ortaya çıktı. Artık kusura bakmasınlar millet enayi değil. MİT başkanına yapılan oyunun hesabı verilecek bunlar daha ilk etap. TIR olayının hesabını verecekler.

ALÇAK VE ADİDİRLER

Türkiye hükümetini IŞİD'e yardım götürmekle suçlayanlar alçak ve adidirler bunu çok açık ve net söylüyorum.

CEMAAT'İN TAVANI  İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

* Cemaatin bazı kesimleri AK Partililer'e münafık diyecek kadar ileri gitti. Cematin tabanını tenzih ediyorum ama tavanı ile mücadelemiz devam edecek.

Şimdi biz okyanus ötesiyle ayrı bir yere düştük o ana kadar Kılıçdaroğlu'nun çok ağır ifadeleri vardı ama şimdi beraber yürüyorlar. Hayırlı olsun.

MERKEZ BANKASI İLE ARAMIZDA SIKINTILAR VAR

* Gezi olaylarıyla beraber herkes bizim büyüme seviyemizin düşeceğini düşünüyordu Ama olmadı. IMF'e borcu sıfırladık. Şuanda faiz politikaları itibariyle hükümet ile Merkez Bankası'nın arasında sıkıntılar var.

Merkez Bankası'na biz uyarılarımızı yaptık. Ben Başbakan olarak şuanda ki faiz oranlarının yük olduğunu söylüyorum. Benim için öncelik ülkemdeki girişimcilerin yatırım yapabilmesidir. Ama faiz nedeniyle yapılamıyor.

İSRAİL İLE GAZZE ARASINDAKİ ATEŞKES ÇALIŞMALARI

* İsrail ile anlaşmak kolay değil. Ateşkes yapılacaksa, insani yardım konusunda Gazze'ye yardım gidebiliyor mu? yok bunun önünü açacaksın ki ben senin samimiyetini göreyim.

Gazze'de katliamın nedenlerinden biri de Mısır'daki darbe yönetimidir. Adama burada sorarlar, eğer sen bunu iç işlerine karışmak olarak algılıyorsan sen Gazze'ye yardım elini uzatmıyorsan kusura bakma biz sana gerekeni söyleriz. Mısır halkıyla değil Mısır yönetimi ile sorunumuz var. Ben şahsen Sisi'yi tanımıyorum. Biz böyle bir oyunun içerisinde yer almayız.

Türkiye'da şu anda 1 milyon 150 bin Suriyeli sığınmacı var.

Başarılı bir dış politika ilkesizliğe dayalı olmaz. Şuanda Türkiye dış politika da gündem belirleyebilen bir ülkedir. Arada sırada televizyonlarda görüyoruz sırtında küfe olmayanlar konuşuyor.

Bahçeli'nin şöyle hayatına bakın kaç tane ülkeyi ziyaret etmiştir Kılıçdaroğlu'na da aynı şekilde bakın. Ama ben genelbaşkanken 15 gün içinde 14 ülkeyi dolaştık. Daha iktidar olmadan hangi alanda neler yapacağız bunların planlamasını yaparak hareket ettik.

BİZİ ÇOK ÇOK SEVİNDİREN OLAY...

* Şu süreç içerisinde en önemli bizi sevindiren bizi hakikaten çok çok coşturan şey dediğimiz de Marmaray'ı ben çok önemsiyorum böyle bir proje bizi dünyada çok farklı bir konuma oturtmuştur. İkinci olarak 3. köprü aynı şekilde. Yavuz Sultan Selim köprüsü sadece bir köprü değildir. Trafiği çok rahatlatack bir proje. Diğer bir proje de 3. havalimanı.

Bir diğer konuda temel hak ve özgürlükler. Hiçbir iktidarın getiremediği genel hak ve özgürlükleri getirdik.

BAŞBAKAN'I EN ÇOK ÜZEN OLAY

* Üzüntü duyduğumuz şey nedir diye sorarsanız böyle bir partiye kapatma davası açılıyor laiklik meselesi yüzünden. İspanya'da bana soru soruluyor bende ''velevki başörtülü bir kızımız üniversiteye başörtülü olarak giderse suçlu konumuna düşüyor'' diyorum bunun sonucunda bize dava açılıyor. Ama şimdi gerçekler ortaya çıkıyor. Nedir bu zulüm, neler çektik biz. 

367 ile ilgili attıkları başlıkları biliyorsunuz bütün bunlar Türkiye'de bizi üzen süreçlerdi. Halbuki bizim laiklik ile ilgili tanımımız, ''devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede kalmasıdır ve onları güvenlik altına almasıdır'' yurt dışında bunu söylediğimde herkes bize destek verdi. Ama Türkiye'de öyle değildi. Bunların hepsini yıktık.

* Ben babamın, annemin kabrini her İstanbul'a gelişimde ziyaret ederim biz de bu gelenekseldir. Devamlı Kuran'ı Kerim okumak suretiyle onların yanında olmaya çalışırız. Sadece bunlar değil peygamberlerimize karşı görevlerimiz var onları da yerine getiriyoruz. Bazı rutinlerimiz de var.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bedelli askerlik şuanda gündemimizde yok daha sonra gündemimize girebilir mi girebilir. Bu bayram Fatih Camiin'de olacağım. Teşkilatımızla bir bayramlaşmamız olacak ve aynı zamanda bir katılım programımız olacak farklı siyasi partilerden ilçe belediye başkanları partimize katılacaklar. Ayrıca halkımızla bir bütünleşmeyi sağlamış olacağız. Bu vesileyle diğer iki günde İstanbul'da diğer teşkilatlarımızın bayramlaşma törenleri olacak.

BAYRAM MESAJI

Ayrıca tüm halkımın Ramazan bayramını tebrik ediyorum ve diyorum Gazze'deki kardeşlerimizi, Filistin'deki, Mısır'daki, Suriye'deki, Arakan'daki kardeşlerimizi ve tabiki bizi de dualarında unutmasınlar.

Malum Bayram şuan herkes yolda aman hız, alkollü olarak araç kullanmamak, trafik kurallarına uymak suretiyle bunlara dikkat etmelerini istiyorum. Malum acele giden ecele gider.

Filistin'de tüm ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI. UZUN ADAM sonuna kadar izindeyiz
    Cevapla
  • Musa Aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir kefen aldık döndük mezra. Yüce ALLAH yar ve Yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Adnan SANDIKÇI 9 yıl önce Şikayet Et
    SENİ SEVİYORUZ. Sn Başbakanım seni ALLAH için cok seviyoruz Yüce ALLAH yar ve Yardımcımız olsun selam ve saygılar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer